Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Ziua Mărcii Poștale Românești

1650Primele mărci poștale au fost tipărite în 1840, în Anglia, pentru a fi utilizate pentru plata unor servicii poștale. În timp, această funcție simplă a mărcilor poștale s-a diversificat, rămânând totuși funcția de bază a acestora. În spațiul românesc, primele mărci poștale au fost tipărite în Moldova, la 15 iulie 1858. Acestea erau vestitele “Cap de bour” a căror primă emisiune cuprindea patru timbre.

După încheierea Primului Război Mondial, România reîntregită a cunoscut mari progrese pe toate planurile – cultural, politic, economic. Această dezvoltare s-a făcut simțită și în filatelie, prin organizarea unor ample manifestări filatelice. Astfel că, în perioada 3 – 5 octombrie 1924 a avut loc, în București, o mare expoziție filatelică în sala Liedertafel. Regele Ferdinand, fiind un pasionat filatelist a participat la vernisajul expoziției, aceasta fiind organizată sub înaltul său patronaj.

Mișcarea filatelică din România s-a dezvoltat tot mai mult, cooptând noi membri de seamă și prin îmbogățirea colecțiilor care au ajuns să conțină mari rarități filatelice românești și străine. Astăzi pasionații de filatelie sunt organizați în numeroase asociații și cluburi răspândite în toată țara. Ei participă cu diverse exponate la toate manifestările naționale și internaționale de profil, obținând numeroase premii și aprecieri din toată lumea.

Romfilatelia, societate specializată în editarea și comercializarea timbrelor și efectelor poștale în România, aniversează Ziua mărcii poștale românești prin lansarea unei emisiuni de timbre formată dintr-o marcă poștală și o vinietă. Timbrul reproduce imaginea afișului expoziției filatelice care a avut loc în anul 1924, iar vinieta înfățișează portretul Regelui Ferdinand.
Data Aparitie:2004-07-15

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search