Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

UN ÎNTREG POȘTAL DEDICAT ACADEMICIANULUI MIRCIA DUMITRESCU

Marți, 19 decembrie 2017, Romfilatelia în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a organizat un nou eveniment care face parte din campania Oameni, fapte și valori, în cadrul căruia a fost prezentat un întreg poștal cu marcă fixă dedicat academicianului Mircia Dumitrescu.

Oficiile de moderator au fost făcute de conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, vorbitori fiind acad. Răzvan Theodorescu, doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia și personajul principal al după-amiezii, acad. Mircia Dumitrescu.

Doamna Mireille-Carmen Rădoi a început prin a spune că în prezenta tuturor invitaților se află între prieteni, deși se întâmplă mai rar ca prieteniile dintre oameni să se transforme în prietenii instituționale. O astfel de prietenie instituțională s-a legat între Romfilatelia, o torță a culturii moderne, Academia Română și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, iar unul dintre rezultatele de excepție ale acestei prietenii o reprezintă onorarea unuia dintre cei mai importanți graficieni și sculptori ai României, academicianul Mircia Dumitrescu.

A luat cuvântul domnul academician Răzvan Theodorescu, care a mulțumit gazdei și a menționat faptul că Romfilatelia este o instituție culturală cu o putere extraordinară, iar cel mai recent întreg poștal în onoarea academicianului Mircia Dumitrescu reprezintă un pas firesc. Academicianul Mircia Dumitrescu este un artist admirabil, cu merite morale și culturale. A demonstrat de-a lungul timpului că este un om și un prieten de nădejde, are o solidaritate intelectuală rar întâlnită și a reușit să creeze generații întregi, cu calm și înțelepciune.

Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, a mulțumit gazdei și a reamintit despre conceptul Oameni, fapte și valori, spunând că reprezintă unul dintre proiectele aprobate și susținute de distinșii membri ai Comisiei Filatelice Naționale, salutând totodată prezența la eveniment a unuia dintre membri, domnul Pavel Șușară. Seria de întreguri poștale dedicate personalităților de excepție continuă cu marele grafician și sculptor, academicianul Mircia Dumitrescu, un artist remarcabil și o reală valoare a României.

Mărcile poștale reprezintă o îmbinare între cultură, istorie, literatură și tot ce înseamnă reprezentativitatea țării, fiind parte a unui mesaj de comunicare, alături de Televiziune și Radio. În anul ce va urma, Romfilatelia pregătește emisiuni speciale, prin intermediul cărora să se poată marca, din punct de vedere al simbolismului, tot ceea ce înseamnă Centenarul Marii Uniri, pentru ca generațiile următoare să poată vedea ce înseamnă istoria, cultura și tradițiile acestei țări.

Academicianul Mircia Dumitrescu și-a început cuvântarea prin a mulțumi doamnei Cristina Popescu și pentru a duce mai departe ideea despre prietenie a doamnei Mireille-Carmen Rădoi, a spus că întotdeauna a considerat prietenia ca pe o mască a caracterului, însă prieteniile din ziua de astăzi dispar din cauza faptului că oamenii nu mai au caracter, ceea ce înseamnă că masca este fluctuantă. Domnia Sa a mulțumit prietenilor prezenți la eveniment, alături de care și-a format caracterul, prietenii care nu sunt antagonice și unesc generații.

În final, doamna Mireille-Carmen Rădoi a poftit invitații de la eveniment să semneze panoul filatelic dedicat academicianului Mircia Dumitrescu. Personajul principal al evenimentului a menționat că semnătura nu are dată, ci a semnat „azi”, căci „azi” este o clipă permanentă. Dintre invitații care au semnat panoul îi amintim pe acad. Eugen Simion, acad. Maya Simionescu, acad. Răzvan Theodorescu, conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Director General al Muzeului Literaturii Române, domnul Pavel Șușară, Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, prof. dr. Lucian Chișu, domnul Radu Boroianu, prof. Wilhelm Dancă, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București, prof. univ. dr. Silviu Angelescu, alături de alți prieteni și invitați.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search