Regina-Mamă Elena s-a întors, pentru totdeauna, acasă: Suverana a fost reînhumată, sâmbătă, 19 octombrie 2019, la Curtea de Argeș, alături de fiul său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României, astfel că dorința ultimului suveran al României a fost îndeplinită.
Sâmbătă, osemintele Reginei-Mamă Elena, repatriate vineri, 18 octombrie 2019, din Elveţia, au fost depuse în necropola Regală de la Curtea de Argeș, alături de cele ale fiului său, Majestatea Sa Regele Mihai I al României. După 70 de ani, Regina-Mamă Elena s-a întors, pentru totdeauna, acasă, iar mama şi fiul vor sta, împreună, în eternitate!
Slujba de înmormântare de la Curtea de Argeș a fost oficiată de patru înalţi ierarhi, mitropoliţi, dar şi de un sobor de preoţi. După înhumare, stindardul Reginei Mamă Elena a fost expus la Săvârșin, în Muzeul Regal.
În aceste momente istorice, Romfilatelia s-a alăturat Casei Regale, iar pe această cale, dorim să amintim o parte din temele dedicate istoriei regalităţii, în anul 2015, prin emisiunea de mărci poştale ”Regalitatea în România”, timbrele ilustrând cele patru cupluri regale din istoria monarhiei române.
Cu ocazia acestei eveniment istoric, Romfilatelia a dedicat un întreg poștal intitulat „În memoriam Regina-mamă Elena, pentru totdeauna alături de fiul ei” – Curtea de Argeș 19 octombrie 2019
Pe timbrul cu valoarea nominală de 6,00 lei sunt ilustrate portretele Regelui Carol al II-lea şi Reginei-Mamă Elena ai României, alături de monogramele acestora. Regina-Mamă Elena a României a deveni o personalitate de prim rang a istoriei moderne a României. S-a căsătorit cu (atunci) Principele Moştenitor Carol la 10 martie 1921, iar după renunţarea la succesiune făcută de Carol, Parlamentul îi acordă titlul de Principesă a României.
”Regina-Mamă Elena rămâne un simbol al Familiei Regale şi un exemplu european, nu doar prin nobleţea originii sale, ci şi prin valorile şi principiile în care a crezut întreaga viaţă”, a fost menționat pe site-ul https://familiaregala.ro/ .