Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Pătrunde într-o călătorie spectaculoasă printre nori cu timbrul românesc – Transalpina, un drum de poveste –

Transalpina, calatorie printre nori_Transalpina, a journey through the clouds„Călătoria până aici a meritat”, „Aceasta este Transalpina și e absolut uluitoare”, „Ai sentimentul minunat că te afli pe acoperișul lumii”, „Este literalmente un drum care, odată văzut, nu poate fi uitat nicicând”, sunt câteva dintre impresiile echipei publicației auto britanice EVO despre unul dintre cele mai admirate și explorate obiective turistice din România – Transalpina, cel mai frumos și cel mai înalt drum din țara noastră.

Pierdută în negura vremii, legenda Transalpinei începe în urmă cu peste 2000 de ani, în hărțile timpului, traseul fiind folosit de romani în drumul spre Sarmizegetusa, în timpul înfruntărilor cu dacii. Cunoscută și ca „Poteca Dracului”, Transalpina a fost inițial nu mai mult decât o cărăruie folosită de către păstori, însă astăzi iubitorii de frumos pot găsi zone în care istoria a lăsat amprente vizibile asupra oamenilor și locurilor.

Recunoscând importanța și caracterul unic al acestui traseu, Romfilatelia dedică „țării de dincolo de munți” cea mai recentă emisiune de mărci poștale intitulată sugestiv Transalpina, călătorie printre nori. Disponibilă începând de vineri, 12 august a.c., în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, emisiunea se alătură astfel proiectelor filatelice care promovează țara noastră, unicitatea și frumusețea ținuturilor românești.

Aflat la peste 2.000 m altitudine, acest drum-bijuterie a fost numit și „Drumul Regelui”, deoarece Regele Carol al II-lea l-a inaugurat parcurgându-l împreună cu familia regală și cu prim-ministrul de la acea vreme, Gheorghe Tătărescu.

Transalpina nu este doar o șosea senzațională la înălțime, presărată cu peisaje mirifice, ci parcurgând acest traseu pot fi vizitate numeroase atracții impresionante, precum Lacul Oașa, Lacul Gâlcescu, Lacul Roșiile, Peștera Muierilor, Peștera Polovragi. Totodată, formele de relief spectaculoase întâlnite pe acest drum, fauna și flora specifice munților înalți completează tabloul care se întinde în fața călătorului și îl atrage prin frumusețea și sălbăticia naturii.

Timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei și colița dantelată a emisiunii, având valoarea nominală de 15,00 lei, reprezintă o invitație deschisă, adresată publicului de toate vârstele la o călătorie metaforică printre nori. Caracterizate print-o cromatică dominată de culorile verde, albastru și maro, cele două elemente fac trimitere, într-o abordare grafică stilizată, la acest traseu care leagă Oltenia de Transilvania și traversează Munții Parâng de la nord la sud. Totodată, manșeta minicolii

completează conceptul grafic al emisiunii, reproducând pe hartă „cel mai bun drum pentru condus din lume”, așa cum a fost catalogat de echipa celebrei emisiuni Top Gear.

Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de
28 de timbre, minicoala de 8 timbre + 1 vinietă și colița dantelată.

Romfilatelia mulțumește Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România și dlui. George Avanu pentru sprijinul documentar acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:
Tel: 021 / 337 24 42
anamaria.anton@romfilatelia.ro

WordPress Image Gallery Plugin

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search