Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Marca poștală cinstește făuritori ai Marii Unirii

Marți, 20 martie 2018, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” a avut loc sesiunea de comunicări științifice dedicată Centenarului Marii Uniri și lansarea emisiunii de mărci poștale Fauritori ai Marii Uniri (I), organizată de Romfilatelia în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și Academia Română.

Gazda evenimentului, doamna conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, a deschis sesiunea de comunicări, salutând inițiativa Romfilatelia și subliniind importanța unor astfel de evenimente, în anul Centenarului Marii Uniri.

Moderatorul sesiunii a fost acad. Răzvan Theodorescu, Președintele Secției de Arte, Arhitectură și Audiovizual din cadrul Academiei Române, iar vorbitori au fost Preasfințitul Părinte Episcop-Vicar Patriarhal Varlaam Ploieșteanul, Secretarul Sfântului Sinod, Excelența Sa Monsignorul Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România, Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop în cadrul Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” din București, Domnul Academician Cristian Hera, Președintele Academiei Române și Domnul Dr. Ovidiu Cristea, Directorul Institutului de Istorie „Nicolae Iorga”.

La eveniment au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat in România, membri ai Academiei Române, reprezentanți ai Universității București, studenți si profesori, și alți invitați, dintre care ne face o deosebită plăcere să amintim: Înaltpreasfinția Sa Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, Excelența Sa Domnul Mihai Gribincea, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în România, Excelența Sa Domnul Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei în România, dl. Ioan Cristescu, Director al Muzeului Național al Literaturii Române, reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România și ai Primăriei Municipiului București.

La finalul unor discursuri memorabile rostite de vorbitori, Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, a invitat auditoriul să urmărească o scurtă prezentare a istoriei filatelice a Marii Uniri, în care au fost prezentate mărci poștale tematice din perioada 1919 până în prezent.

Emisiunile de mărci poștale românești au marcat evenimentele istorice, demonstrând că timbrul reprezintă un fragment din istorie și o mărturie a bogăției culturale a României.

În încheierea sesiunii de comunicări științifice, vorbitorii au fost invitați să lanseze emisiunea de mărci poștale Făuritori ai Marii Uniri (I) și să dezvăluie panoul filatelic pregătit pentru acest eveniment deosebit.

Romfilatelia mulțumește încă o dată partenerilor sesiunii de comunicări stiintifice, Academia Româna si Biblioteca Centrala Universitară Carol I și participanților la acest eveniment care a celebrat Centenarul Marii Uniri și a cinstit personalitățile care au contribuit la înfăptuirea celui mai important ideal național al românilor și s-au gândit, întâi de toate, la generațiile viitoare.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search