Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Marca poștală celebrează absolvenții generației de ingineri 2019 „Petrache Poenaru”

Sâmbătă, 6 iulie a.c., 3.500 de absolvenţi ai Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti au fost laureaţii promoţiei de ingineri 2019 „Petrache Poenaru” şi, împreună cu cadrele didactice şi invitaţii de marcă ai prestigioasei instituţii de învăţământ superior au intonat celebrul imn Gaudeamus în incinta Complexului Expoziţional ROMEXPO- Pavilion Central din Bucureşti.

Festivitatea a fost prezidată de către Rectorul Universităţii POLITEHNICA din Bucureşti, domnul Mihnea Costoiu şi a cuprins prezentarea personalităţii marelui inventator Petrache Poenaru, depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi profesie a proaspeţilor ingineri, premierea şefilor de promoţie şi înmânarea diplomelor de inginer.

În deschiderea evenimentului, domnul rector Mihnea Costoiu a declarat că: ”Sunteți în sală 3500 de absolvenți, cea mai mare generație de după 1989. Sunteți cei mai puternici și cei mai frumoși! ”

Printre invitaţii de onoare ai Universităţii s-au numărat ambasadori, oameni de cultură, de afaceri şi din alte domenii importante de activitate și invitații de onoare: Ministrul Educaţiei Naţionale, Prof.dr. Ecaterina Andronescu şi Excelenţa Sa, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, domnul Hans Klemm.

În acest context, de o deosebită însemnătate, Romfilatelia a fost prezentă pentru lansarea emisiunii de mărci poștale Universitatea POLITEHNICA din București, două secole de educație și inovație , care a avut ca și moment important dezvelirea și semnarea panoului de către invitatul oficial,  Ministrul Educației doamna Ecaterina Andronescu, de către Domnul Rector Mihai Costoiu, șeful de promoție pe Universitate Alexandru Vîlsan încă şi de către alte personalităţi din mediul academic românesc.

De asemenea, doamna Laura Pavel, director economic al Romfilatelia, a informat publicul prezent despre componența emisiunii de mărci poștale: o coliță dantelată al cărei timbru, cu valoarea nominală de 28,50 lei, al cărei bust ilustrează bustul statuii lui Gheorghe Lazăr, întemeietorul primei școli de învățământ tehnic românesc. Statuia marelui cărturar este opera lui Ion Georgescu, realizată în anul 1886. Elementele grafice care întregesc compoziția coliței au că subiect facsimile ale unor documente care atestă înființarea și evoluția școlii devenită astăzi Universitatea POLITEHNICA din București, proiectul de arhitectură al primului sediu (arhitecți André Lecomte du Noüy și Cassien Bernard), edificiul modern central al complexului studențesc actual (architect Octav Doicescu) și sigla instituției.

Mărcile poștale de colecție prezente pe toate cele trei panouri (două dintre panouri fiind realizate special pentru șefii de promoție ai fiecărei facultăți, ca mulțumire adusă efortului depus în cei 4 ani) au ca temă comună personalitățile care au contribuit la înființarea Politehnicii, la perfecționarea continuă a procesului de instruire și inovare. Regăsim, astfel, pe Gheorghe Lazăr, Alexandru Ioan Cuza, Regele Carol I, Regele Ferdinand I, Regele Carol al II-lea, Petrache Poenaru, Spiru Haret, Gogu Constantinescu, Gheorghe Țițeica, Henri Coandă și Ion Agârbiceanu.

Universitatea POLITEHNICA din București este cea mai prestigioasă școală de ingineri din România, cu o recunoscută tradiție în formarea elitelor din domeniul tehnic românesc. Prin dăruirea și eforturile susținute ale dascălilor și ale studenților, s-a scris istoria unei școli care a evoluat în ultimele două secole odată cu modernizarea României, o istorie regăsită în construcția de drumuri, poduri, căi ferate, obiective industriale de înaltă performanță, rod al perfecționării inginerilor specializați în domenii industriale diferite, care au înscris cultură tehnică autohtonă în topul realizărilor de excepție.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search