Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

CRĂCIUN 2017

Și văzând ei steaua, s-au bucurat cu bucurie mare foarte. Și intrând în casă și văzând pe Prunc împreună cu Maria, mama Lui, s-au aruncat cu fața la pământ și s-au închinat Lui; și deschizând vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tămâie și smirnă.

Matei 2, 10-11

Crăciunul, unul dintre cele douăsprezece praznice împărătești, este un prilej de mare sărbătoare pentru creștinii din întreaga lume care, la data de 25 decembrie, sărbătoresc Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Ca în fiecare an, Romfilatelia promovează Sărbătoarea Crăciunului prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale intitulată Crăciun 2017, formată din 2 timbre, ambele cu valoarea nominală de 1,30 lei pe care, anul acesta, sunt reproduse două icoane din colecția Bisericii „Sfântul Elefterie” – Nou, reprezentative pentru această sărbătoare creștină.

Sfintele Evanghelii relatează taina Nașterii Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos. În urmă cu peste două mii de ani, Preasfânta Fecioara Maria, prin lucrarea Sfântului Duh, a născut, într-o iesle din Bethleemul Iudeii, pe Pruncul Iisus, Fiul lui Dumnezeu, trimis pe pământ pentru a mântui neamul omenesc.

Nașterea Domnului este sărbătoarea dragostei dumnezeiești, pe care o învăţăm după modelul dat nouă de Dumnezeu, iar zilele Crăciunului sunt prilej de mare bucurie, fiind prin tradiție o sărbătoare a familiei, a îngăduinţei, a bunătăţii, a iertării și a împăcării.

Biserica „Sfântul Elefterie” – Nou, închinată ierarhului sfânt al Iliricului, sărbătorit în fiecare an în 15 decembrie, este situată într-una din zonele centrale ale Capitalei. Cu o arhitectură deosebită și cu pictura recent restaurată, Biserica adăpostește o colecție valoroasă de icoane.

Timbrul care ilustrează Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos înfățișează pe Sfinții Părinți – Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Fecioara Maria și Sfântul Iosif – primind păstorii veniți să se închine Pruncului Iisus Hristos. În icoană apar elemente despre care pomenește Evanghelia după Luca – ieslea, păstorii, dar și steaua care luminează și veghează preafericitul moment, amintită în Evanghelia după Matei.

O altă icoană valoroasă, pictură pe lemn, din patrimoniul Bisericii „Sfântul Elefterie” – Nou este Maica Domnului cu Pruncul, icoană împărătească, simbol al creștinătății și imagine emblemă a maternității universale. Fecioara Maria, cinstită într-un mod deosebit de creștini, este un model de smerenie, de dăruire și de ascultare față de Dumnezeu.

În preajma Sfintei Sărbători a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, echipa Romfilatelia vă urează din inimă Crăciun fericit! și Sărbători liniștite alături de toți cei dragi!

 

Romfilatelia mulțumește Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, părintelui paroh al Bisericii „Sfântul Elefterie” – Nou, dr. Valer Ulican și reprezentanţilor ziarului „Lumina” pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search