Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Circuitul muzeelor Municipiului București în universul filatelic

Joi, 17 august a.c., în incinta Palatului Suțu, Romfilatelia și Muzeul Municipiului București au organizat evenimentul de prezentare a emisiunii de mărci poștale Patrimoniul artistic al Muzeului Municipiului București și albumul filatelic Colecții ale istoriei și elitelor comunității.

În calitate de parteneri culturali, Muzeul și Romfilatelia au oferit cu această ocazie un program de vizitare atipic a muzeelor ce fac parte din impresionanta rețea a Muzeului Municipiului București, o călătorie în universul filatelic cu o primă oprire la Palatul Suțu, al cărui interior este ilustrat pe colița emisiunii, iar mai apoi vizitarea celor șase obiective ilustrate pe mărcile poștale: Muzeul George Severeanu, Muzeul Theodor Aman, Muzeul Nicolae Minovici, Observatorul Astronomic, Muzeul Victor Babeș și Casa Filipescu Cesianu.

Evenimentul a fost deschis și moderat de Dr. Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, care a mulțumit partenerilor și participanților, oamenilor speciali care susțin și promovează activitatea instituției, cărora li s-a  alăturat și marca poștală într-o manieră elegantă.

Evenimentul s-a bucurat de prezența și intervențiile emoționante ale doamnei Tomnița Michaela Florescu, Viceprimar al capitalei, doamnei Maria- Manuela Catrina, secretar de stat al ministerului comunicațiilor, domnului Ioan Cristescu, director al Muzeului Național al Literaturii Române, domnului Ștefan Ciochinaru, Decan al Facultății de Jurnalism.

Doamna Viceprimar a felicitat activitatea instituțiilor partenere, a rezultatelor obținute și a subliniat faptul că promovarea muzeelor prin intermediul mărcilor poștale este o acțiune lăudabilă, elegantă și eficientă și este convinsă de faptul că așa cum epistola face parte din istorie, mărcile poștale și rolul lor vor dăinui.

Doamna Cristina Popescu, director general, Romfilatelia a dorit să menționeze faptul că parteneriatul cu Muzeul Municipiului București este onorant și să mulțumească pentru aprecierile invitaților dar și pentru buna colaborare, deja tradițională:

“Punând în valoare un adevărat tezaur de obiecte artistice și sediile muzeelor amintite, am continuat misiunea de a promova valorile naționale autentice prin realizarea albumului filatelic special Colecții ale istoriei și elitelor comunității, produs ce ilustrează fidel reuniunea de excepție a  artei cu istoria socială. Proiectul original Romfilatelia materializat într-un album unic, realizat în tiraj limitat de 421 exemplare conține, alături de elementele de colecție ale emisiunii Patrimoniul artistic al Muzeului Municipiului București, mărci poștale tematice din perioada 1970 – 2015, care contribuie la definirea importanței valorilor muzeale și îndeamnă la vizitarea spațiilor de etalare a acestora printr-un mod de valoroasă promovare în sprijinul culturii și patrimoniului Capitalei României.”

Domnul Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, în calitate de apropiat al domeniului filatelic, a subliniat faptul că timbrele nu reprezintă doar o păstrare a memoriei, o carte de vizită a unor instituții, ci are un rol de pașaport în elita culturală atât la nivel național cât și internațional:

“A intra în biblioteca colecționarilor înseamnă a căpăta valoare, a intra într-un cerc de elită a celor care cunosc și valorea instituțiilor dar și a exponatelor. Felicit conducerea Muzeului București pentru acest proiect și Romfilatelia pentru îndeplinirea cu success a celei mai importante misiuni a unei instituții, cea de păstrare și promovare a identității naționale”.

Doamna Manuela Catrina, Secretar de Stat în cadrul ministerului comunicațiilor, a apreciat implicarea și întreaga activitate a instituțiilor partenere care reușesc să deschidă uși către întreaga lume într-un fel aparte: “Mă bucur să fiu alături de dvs. astăzi, îmi doresc ca astfel de evenimente, lucruri  și acțiuni să rămână așa cum sunt, să le transmitem și generațiilor viitoare, iar în viitor sper să ne bucurăm împreună de alte manifestări de acest gen.”
Și de această dată, prin specificul activității am demonstrat că timbrul, acest miniatural obiect de artă, nu va dispărea, ci va renaşte în noi şi originale modalităţi de realizare şi prezentare. Dacă nu se va întâmpla aşa, ar trebui să acceptăm şi absurdul unei alte situaţii: închiderea muzeelor lumii, ca urmare a faptului că exponatele lor pot fi vizionate pe internet.

WordPress Image Gallery Plugin

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search