Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Bucureștiul „de marcă” aniversat la Palatul Suțu

Miercuri, 22 noiembrie a.c., în incinta Palatului Suțu, Romfilatelia și Muzeul Municipiului București, în colaborare cu Primăria Municipiului București, au organizat evenimentul de prezentare a emisiunii de mărci poștale și a albumului filatelic București, Capitala României  – 155 de ani.

Evenimentul a fost deschis și moderat de dr. Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, care a mulțumit  partenerilor și participanților și a menționat că Bucureștiul, un oraș impresionant având o demografie mai accelerată decât orice oraș din Balcani, este reprezentat și promovat în cea mai recentă emisiune filatelică lansată de Romfilatelia.

Vorbitori au fost doamna prof. arh. Tomnița Michaela Florescu, Viceprimar al Capitalei, domnul acad. Eugen Simion și dl. lect. dr. Cătălin Constantin, Prodecan al Facultății de Litere din cadrul Universității din București.

Domnul lect. dr. Cătălin Constantin, Prodecan al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, a dorit să sublinieze faptul că albumul filatelic București, Capitala României  – 155 de ani, reprezintă o carte obiect, care conturează în imagini povestea Capitalei.

„Timbrele sunt povești, aș îndrăzni să le numesc timbre narative, care puse într-o anumită ordine refac în imagini istoria locală. Din punct de vedere istoric, timbrele au contribuit la nașterea și construcția orașului imaginar, pe care îl poți vedea prin intermediul unor reprezentări. Este foarte interesant felul în care un oraș devine sinonim cu anumite clădiri ale sale, cu anumite momente ale istoriei sale și în felul acesta orașul imaginar capătă formă alături de orașul real”, a declarat lect. dr. Cătălin Constantin.

Doamna Tomnița Michaela Florescu, Viceprimar al Capitalei, a felicitat Romfilatelia pentru realizarea noului album filatelic prezentat și a menționat că acesta reprezintă obiect cu adevărat nobil, care devine prețios pentru noua generație datorită metaforelor și structurilor transpuse.

Domnul acad. Eugen Simion a luat cuvântul și a mulțumit organizatorilor pentru invitație, amintind totodată de succesul emisiunii de mărci poștale aniversare și albumului filatelic Mihail Kogălniceanu, lider al culturii și istoriei României Moderne.

 Romfilatelia a evidențiat și cu această ocazie misiunea timbrului, în cadrul acestui eveniment, prin intermediul emisiunii de mărci poștale și albumului filatelic București, Capitala României  – 155 de ani promovând Bucureștiului „de marcă” sau capitala din marca poștală. Atât emisiunea aniversară de timbre, cât și albumul filatelic de colecție, reprezintă modalități elegante de promovare a unei capitale europene.

Timbrul românesc, cu o istorie și tradiție de aproape 160 de ani, a înscris în tezaurul filatelic pagini importante și a marcat frecvent evenimente ale Bucureștiului, existând mărci poștale românești tematice introduse în circulație acum mai bine de un secol.

WordPress Image Gallery Plugin

 

Ghidați de un slogan elocvent, Romfilatelia a invitat distinșii oaspeți să descopere Bucureștiul printr-o frumoasă incursiune în timp, un itinerariu imaginar al istoriei Capitalei, demonstrând din nou că timbrul este purtătorul unui mesaj, al unei imagini încărcate de simboluri si trăiri și are o vibrație proprie, care transmite într-o manieră creativă, dar și simbolică, idei, concepte și valori.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search