Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrul românesc susține educaţia, inovaţia și cercetarea dincolo de frontierele cunoașterii – Laser Valley, Land of Lights

img_4886Marţi, 11 octombrie 2016, a avut loc la Palatul Victoria, sala Transilvania, evenimentul de lansare a emisiunii de mărci poștale Dincolo de Frontierele Cunoşterii, Laser Valley – Land of Lights. Emisiunea este dedicată proiectului de anvergură internațională ELI-NP, cea mai avansată infrastructură de cercetare din lume.

Ceremonia de lansare s-a desfășurat într-un cadru oficial, alături de premierul Dacian Cioloş, comisarul european pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Carlos Moedas, ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, profesorul Adrian Curaj, înalt reprezentant al primului ministru, precum și reprezentanți mass-media.

Moderatorul evenimentului a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, care a dat startul ceremoniei invitând pe directorul general al Romfilatelia, doamna Cristina Popescu, să adreseze câteva cuvinte despre proiectul de timbre.

„Îmi face o deosebită plăcere să mă alătur astăzi dumneavoastră și să susținem împreună o mare realizare a României, cu ajutorul unui simbol de țară, timbrul românesc.”, a declarat directorul general Romfilatelia în deschiderea alocuțiunii susținute.

„Timbrul să știți că este o inovație. Încercăm întotdeauna să dovedim prin tehnica pe care o avem la dispoziție că putem să ne aflăm printre țările care deja marchează evenimente importante cu mijloace tehnice proprii și acest lucru este important; înseamnă educație, înseamnă cultură, este un purtător de mesaje, promovând acțiuni și proiecte inovatoare care schimbă lumea și care merită să fie tezaurizate în patrimoniul filatelic românesc.”, a continuat doamna Cristina Popescu.

Adresând invitația de a descoperi, prin acest proiect, o lume dincolo de frontierele cunoașterii, doamna Popescu a oferit și o scurtă descriere a celor trei valori ale emisiunii de timbre: „Emisiunea aduce în prim plan doi reprezentanți vizionari ai comunității științifice românești: Horia Hulubei, creatorul școlii românești de fizică atomică și fondatorul Institutului de Fizică Atomică, și Ion I. Agârbiceanu, fizician de renume mondial și realizatorul primului laser românesc. Colița dantelată a emisiunii completează tematica aleasă și ilustrează macheta și logo-ul proiectului. Emisiunea este o îmbinare de frumos cu elemente tehnice atractive, cele trei valori prezentând elemente grafice, cu inserții vizibile în lumină UV, într-o reproducere simulată a razelor laser.”

Ceremonia a continuat cu dezvelirea și semnarea panoului filatelic de către toți cei patru oficiali, premierul și comisarul european datând și marcând introducerea în circulație a emisiunii prin ștampilarea elementelor cu ștampila prima zi.

Încheind simbolic momentul de lansare, directorul general Romfilatelia a oferit invitaților câte un dar filatelic, conținând emisiunea de timbre lansată.

Evenimentul s-a terminat cu scurte intervenții din partea premierului și comisarului european care au adresat echipei Romfilatelia felicitări pentru acest proiect de timbre. „Vreau, foarte pe scurt, să felicit și să mulțumesc Romfilatelia pentru această inițiativă, împreună cu colectivul care se ocupă de ceea ce – o să vă spun pe românește – este Valea Laserului.”, a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș.

Punctând o mare realizare a României, Romfilatelia înscrie în patrimoniul filatelic național o nouă emisiune de colecție, marca poștală demonstrându-și încă o dată rolul de mesager și martor tăcut al celor mai importante aniversări și evenimente.

WordPress Image Gallery Plugin

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search