Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Timbrele românești te poartă într-o incursiune în lumea colecțiilor de marcă

Colectii de marca_Distinguished collections

Cel mai recent proiect filatelic realizat de Romfilatelia îi poartă pe iubitorii de timbre în trecut, într-o călătorie în lumea secolelor X-XI, invitându-i să descopere frumusețea și lucrătura meșteșugită a pieselor de tezaur aflate în patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României.

Muzeul Național de Istorie a României este un adevărat reper al patrimoniului istoric și cultural național, acesta găzduind cele mai faimoase tezaure ale poporului român, piese de mare valoare arheologică, reunite în colecții și expoziții de seamă ce aduc în prezent istoria de odinioară. De altfel, tezaurul Muzeului Național de Istorie a României s-a regăsit în patrimoniul filatelic încă din anul 1971, la un an de la apariția instituției, piesele de colecție depășind hotarele țării împreună cu timbrul românesc.

Emisiunea Colecții de marcă, cea mai nouă colaborare dintre Romfilatelia și Muzeul Național de Istorie a României, continuă astfel parteneriatul de succes dintre cele două instituții, marca poștală reiterându-și rolul de promotor al istoriei naționale și demonstrând astfel că filatelia cultivă valori şi este martorul şi mesagerul moștenirii neamului românesc.

Cele 4 timbre, ce compun emisiunea de mărci poștale Colecții de marcă, ilustrează podoabe și monede descoperite la Dinogeția, una din așezările importante ale regiunii Dunării de Jos, zonă ce a avut de-a lungul secolului al XI-lea o evoluție înfloritoare, relevată de cercetările arheologice. Mărcile poștale cu valorile nominale de 3,00 lei, 4,50 lei, 9,10 lei și 14,50 lei reproduc astfel piese descoperite în anii 1950 și 1954, aparținând tezaurului de la Dinogeția, precum: crucea relicvar de la Dinogeția, inele de aur și argint, monede de aur și verigi de aur.

Ele vin să sublinieze și să completeze misiunea comună celor două instituții partenere, și anume, aceea de a readuce în atenția publicului, în modalități cât mai noi și originale, aspectele ce țin de identitatea noastră națională, de modul în care ne-am format și ne-am consolidat ca popor. Acest miniatural obiect de artă, timbrul, devine astfel o reală prezență în trăirea noastră și a generațiilor următoare, atrăgând și convingând prin imaginea pe care o ilustrează și semnificația acesteia la nivel național și internațional.

Din punct de vedere tehnic, emisiunea este completată de un set de două plicuri prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre, minicoala de 4 timbre + 4 viniete și blocul de 4 timbre + 2 viniete.

Începând cu ziua de vineri, 20 martie 2015, emisiunea de mărci poștale Colecții de marcă va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulţumeşte Muzeului Național de Istorie a României pentru sprijinul documentar acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

 

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search