Evenimente – Romfilatelia – O lume intr-un timbru http://romfilatelia.ro O lume intr-un timbru Sat, 20 Jan 2018 03:51:03 +0000 ro-RO hourly 1 https://romfilatelia.ro/wp-content/uploads/2015/09/rom12X_03-53x53.jpg Evenimente – Romfilatelia – O lume intr-un timbru http://romfilatelia.ro 32 32 ROMFILATELIA A LANSAT UN ÎNTREG POȘTAL DEDICAT CRITICULUI DE ARTĂ MIRCEA MARTIN http://romfilatelia.ro/ro/romfilatelia-a-lansat-un-intreg-postal-dedicat-criticului-de-arta-mircea-martin/ Fri, 19 Jan 2018 18:48:07 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016908 Continuăm și în acest an tradiția de a celebra mari personalități ale vieții culturale, români care și-au câștigat un loc în paginile cărților de istorie. În acest sens, joi, 18 ianuarie 2018, Muzeul Național al Literaturii Române a găzduit un nou eveniment din seria Oameni, fapte și valori, în cadrul căruia Romfilatelia a prezentat un întreg poștal dedicat criticului literar Mircea Martin.

Printre participanții la acest eveniment s-au numărat acad. Eugen Simion, Acad. Maya Simionescu, prof. univ. dr. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române, prof. dr. Lucian Chișu, conf. univ. dr. Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” ș.a.

Conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române, a fost gazda evenimentului de lansare a întregului poștal dedicat criticului de artă și a deschis evenimentul felicitând invitatul de onoare.

Au luat cuvântul acad. Eugen Simion și prof. univ. dr. Mircia Dumitrescu, care au salutat efortul criticului literar Mircea Martin de a păstra identitatea națională într-o lume a globalizării și l-au felicitat pe acesta pentru întreaga activitate.

În continuare, doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, a subliniat importanța oamenilor de litere, a scriitorilor, a criticilor literari și a oamenilor de știință, care au fost si vor continua să fie aduși în atenția publicului pentru realizările deosebite. Această temă este prezentă în filatelie de foarte mult timp și se dorește o continuitate a emisiunilor filatelice de acest gen, care să promoveze valoroasele personalități contemporane.

Prof. univ. dr. Mircea Martin s-a declarat onorat de inițiativa Romfilatelia și a mulțumit întregii echipe. Domnia Sa a amintit despre evenimentele anterioare din seria Oameni, fapte și valori, fiind bucuros să descopere că unui număr mare de personalități, unele chiar prezente pentru a-l susține, le-au fost dedicate întreguri poștale.

Prof. univ. dr. Mircea Martin, membru corespondent al Academiei Române din anul 2014, o personalitate distinsă a culturii contemporane, este unul dintre intelectualii care au contribuit la dezvoltarea și promovarea literaturii, reușind să consolideze locul României pe harta culturală a lumii.

În încheierea evenimentului, invitații au fost poftiți să semneze panoul filatelic dedicat prof. univ. dr. Mircea Martin.

Mulțumim organizatorilor, cât și invitaților, pentru reușitul eveniment și dorim să vă asigurăm pe această cale că vom continua activitățile Romfilatelia menite să marcheze personalități și sperăm că veți fi alături de noi în continuare, pe parcursul unui an cu o deosebită semnificație istorică.

Romfilatelia, prin conceptul Oameni, fapte și valori, a introdus în circulație o serie de întreguri poștale dedicate unor personalităţi de excepţie care s-au remarcat prin talent, inteligenţă şi dedicare, excelând în domenii precum artă, medicină, filosofie, istorie etc. Aceşti reprezentanţi de valoare sunt creatori şi păstrători ai geniului românesc.

]]>
ROMFILATELIA SĂRBĂTOREȘTE ZIUA CULTURII NAȚIONALE http://romfilatelia.ro/ro/romfilatelia-sarbatoreste-ziua-culturii-nationale/ Tue, 16 Jan 2018 18:10:48 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016845 Educaţiunea e cultura caracterului, cultura e educaţiunea minţii”, spunea Mihai Eminescu. În fiecare an, pe 15 ianuarie, în ziua aniversării marelui poet, sărbătorim Ziua Culturii Naționale, iar anul acesta ne-am bucurat de valorile României, alături de unele dintre cele mai importante instituții culturale.

Muzeul Național al Literaturii Române, alături de partenerii săi, dintre care amintim Ministerul Culturii și Identității Naționale, Primăria Municipiului București, Biblioteca Academiei Române, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Romfilatelia ș.a., a organizat în acest an Bienala de Carte Bibliofilă și de Carte-Obiect, ediția I. Evenimentul a marcat deschiderea Expoziției Mihai Eminescu, reper al spiritualității românești (Biblioteca Academiei Române), Expoziției de Carte Bibliofilă (Muzeul Național al Literaturii Române) și Expoziției de Carte-Obiect (Muzeul Național al Literaturii Române).

În cadrul deschiderii oficiale a evenimentului organizat de Muzeul Național al Literaturii Române, Sala de spectacole „Iosif Naghiu” a devenit pentru câteva ore centrul cultural al Bucureștiului, găzduind decernarea premiilor oferite participanților la cele două Expoziții. Tema aleasă pentru prima ediție a Bienalei a fost Unitate și a fost menită să aducă în atenția publicului valorile culturale naționale, prin intermediul unui discurs inter și multidisciplinar.

Un juriu format din specialiști în artă plastică, artiști și scriitori a făcut o selecție a celor mai bune lucrări expuse, câștigătorii fiind recompensați cu premii speciale.

Premiul din partea Romfilatelia a fost oferit de doamna Cristina Popescu, Director General, artistei Magdalena Voiculeț, pentru lucrările inedite.

La eveniment au fost invitate numeroase personalități ale artei și culturii românești, dintre care: Dr. Mircia Dumitrescu (artist vizual), m.c. al Academiei Române; dl. Pavel Șușară (critic de artă); doamna Gabriela Dumitrescu (curator); doamna Monica Vasinca (curator), doamna Mirela Trăistaru (curator) și alții.

Mulțumim domnului conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Director al Muzeului Național al Literaturii Române, pentru invitație și felicităm artiștii care au expus lucrări deosebite, oameni care ne reamintesc în mod constant faptul că România este o țară în care arta și cultura reprezintă un adevărat simbol al civilizației.

 

]]>
PREȘEDINTELE COMITETULUI OLIMPIC ȘI SPORTIV ROMÂN ÎN VIZITĂ LA ROMFILATELIA http://romfilatelia.ro/ro/presedintele-comitetului-olimpic-si-sportiv-roman-in-vizita-la-romfilatelia/ Fri, 12 Jan 2018 19:30:25 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016840 Vineri, 12 ianuarie a.c., domnul Mihai Covaliu, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, a făcut o vizită de lucru la sediul Romfilatelia, aspectele acestei întrevederi fiind legate de emisiunea filatelică ocazionată de cea de-a XXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă, care va avea loc în intervalul 9-25 februarie 2018, la Pyeongchang, Coreea de Sud. S-a discutat și despre oportunitățile de promovare și reprezentare a României cu sprijinul produselor filatelice, atât cu ocazia deplasării delegației române la Pyeongchang, cât și pe parcursul anului aniversar 2018.

Emisiunea filatelică Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 este programată să intre în circulație în luna februarie a acestui an.

Suntem onorați de vizita domnului Mihai Covaliu, unul dintre sportivii români de succes, campion olimpic și mondial la sabie, pe care îl felicităm pentru parcursul profesional și pentru performantele deosebite, prin care s-a remarcat la cele mai importante competiții sportive din lume.

În încheierea vizitei, Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român a semnat în cartea de onoare a societății.

 

 

]]>
STELELE SCENEI ȘI ALE ECRANULUI CELEBRATE DE ROMFILATELIA http://romfilatelia.ro/ro/stelele-scenei-si-ale-ecranului-celebrate-de-romfilatelia/ Fri, 22 Dec 2017 09:07:13 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016725  

Miercuri, 20 decembrie 2017, Romfilatelia în parteneriat cu Muzeul Municipiului București – Palatul Suțu, a organizat un eveniment festiv ocazionat de lansarea emisiunii filatelice Stele ale scenei și ecranului. Produsele filatelice au fost lansate în semn de recunoaștere și prețuire pentru unii dintre cei mai cunoscuți actori români: Maia Morgenstern, Oana Pellea, Luminița Gheorghiu, George Mihăiță, Horațiu Mălăele și nu în ultimul rând, Marcel Iureș.

Conf. univ. dr. Ioan Cristescu a deschis evenimentul, mulțumindu-le invitaților pentru prezență, cât și celor doi organizatori, domnului dr. Adrian Majuru, manager al Muzeului Municipiului București și doamnei Cristina Popescu, Director General al Romfilatelia. Domnia Sa a continuat discursul spunând că noua emisiune filatelică onorează șase dintre marii actori români, aducându-i în contemporaneitate, cât și în clasicism. Aceștia reprezintă adevărate modele culturale, iar într-o societate cu prea puține modele, prezența lor în oficiile poștale ar putea transmite tuturor ceea ce înseamnă performanță, frumos, valori culturale și valori naționale.

Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, a mulțumit tuturor celor care au onorat invitația și au dorit să fie prezenți la un eveniment care îi promovează pe unii dintre cei mai îndrăgiți actori români, cei care au contribuit la crearea Bucureștiului artistic, imaginile acestora ducând un mesaj de suflet către cei dragi și în perioada sărbătorilor. Domnia Sa a invitat auditoriul să urmărească o scurtă prezentare a timbrelor pe care România le-a reprodus începând cu anul 1953, cât și un montaj cu momente artistice ale actorilor, pregătit special pentru eveniment de Televiziunea Română.

A luat cuvântul doamna Tomnița-Michaela Florescu, Viceprimar al Municipiului București, care a transmis din partea dumneaei și a doamnei Primar, Gabriela Firea, mulțumiri pentru invitația la eveniment, cât și un mesaj actorilor sărbătoriți la acest eveniment, mulțumindu-le pe această cale pentru faptul că există și fac viețile tuturor mult mai frumoase.

Doamna Cristina Popescu a invitat actorii să dezvăluie panoul filatelic pregătit special și i-a poftit să îl semneze, împreună cu invitații. Dintre semnatarii panoului filatelic pregătit de Romfilatelia pentru evenimentul Stele ale scenei și ecranului, amintim: doamna Maia Morgenstern, domnul George Mihăiță, domnul Horațiu Mălăele, domnul Marcel Iureș, acad. Răzvan Theodorescu, doamna Tomnița-Michaela Florescu, acad. Răzvan Theodorescu, conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, conf. univ. dr. Ioan Cristescu, domnul Mircea Gheordunescu, domnul Bogdan Stanoevici, Director al Circului Globus București, doamna Magda Catone și mulți alți invitați.

Romfilatelia mulțumește pentru parteneriat domnului dr. Adrian Majuru, Manager al Muzeului Municipiului București, pentru acest eveniment memorabil, cât și tuturor colaboratorilor alături de care fiecare proiect de suflet s-a transformat într-un real succes.

]]>
UN ÎNTREG POȘTAL DEDICAT ACADEMICIANULUI MIRCIA DUMITRESCU http://romfilatelia.ro/ro/un-intreg-postal-dedicat-academicianului-mircia-dumitrescu/ Thu, 21 Dec 2017 18:22:42 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016860 Marți, 19 decembrie 2017, Romfilatelia în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” a organizat un nou eveniment care face parte din campania Oameni, fapte și valori, în cadrul căruia a fost prezentat un întreg poștal cu marcă fixă dedicat academicianului Mircia Dumitrescu.

Oficiile de moderator au fost făcute de conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, Directorul General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, vorbitori fiind acad. Răzvan Theodorescu, doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia și personajul principal al după-amiezii, acad. Mircia Dumitrescu.

Doamna Mireille-Carmen Rădoi a început prin a spune că în prezenta tuturor invitaților se află între prieteni, deși se întâmplă mai rar ca prieteniile dintre oameni să se transforme în prietenii instituționale. O astfel de prietenie instituțională s-a legat între Romfilatelia, o torță a culturii moderne, Academia Română și Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, iar unul dintre rezultatele de excepție ale acestei prietenii o reprezintă onorarea unuia dintre cei mai importanți graficieni și sculptori ai României, academicianul Mircia Dumitrescu.

A luat cuvântul domnul academician Răzvan Theodorescu, care a mulțumit gazdei și a menționat faptul că Romfilatelia este o instituție culturală cu o putere extraordinară, iar cel mai recent întreg poștal în onoarea academicianului Mircia Dumitrescu reprezintă un pas firesc. Academicianul Mircia Dumitrescu este un artist admirabil, cu merite morale și culturale. A demonstrat de-a lungul timpului că este un om și un prieten de nădejde, are o solidaritate intelectuală rar întâlnită și a reușit să creeze generații întregi, cu calm și înțelepciune.

Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, a mulțumit gazdei și a reamintit despre conceptul Oameni, fapte și valori, spunând că reprezintă unul dintre proiectele aprobate și susținute de distinșii membri ai Comisiei Filatelice Naționale, salutând totodată prezența la eveniment a unuia dintre membri, domnul Pavel Șușară. Seria de întreguri poștale dedicate personalităților de excepție continuă cu marele grafician și sculptor, academicianul Mircia Dumitrescu, un artist remarcabil și o reală valoare a României.

Mărcile poștale reprezintă o îmbinare între cultură, istorie, literatură și tot ce înseamnă reprezentativitatea țării, fiind parte a unui mesaj de comunicare, alături de Televiziune și Radio. În anul ce va urma, Romfilatelia pregătește emisiuni speciale, prin intermediul cărora să se poată marca, din punct de vedere al simbolismului, tot ceea ce înseamnă Centenarul Marii Uniri, pentru ca generațiile următoare să poată vedea ce înseamnă istoria, cultura și tradițiile acestei țări.

Academicianul Mircia Dumitrescu și-a început cuvântarea prin a mulțumi doamnei Cristina Popescu și pentru a duce mai departe ideea despre prietenie a doamnei Mireille-Carmen Rădoi, a spus că întotdeauna a considerat prietenia ca pe o mască a caracterului, însă prieteniile din ziua de astăzi dispar din cauza faptului că oamenii nu mai au caracter, ceea ce înseamnă că masca este fluctuantă. Domnia Sa a mulțumit prietenilor prezenți la eveniment, alături de care și-a format caracterul, prietenii care nu sunt antagonice și unesc generații.

În final, doamna Mireille-Carmen Rădoi a poftit invitații de la eveniment să semneze panoul filatelic dedicat academicianului Mircia Dumitrescu. Personajul principal al evenimentului a menționat că semnătura nu are dată, ci a semnat „azi”, căci „azi” este o clipă permanentă. Dintre invitații care au semnat panoul îi amintim pe acad. Eugen Simion, acad. Maya Simionescu, acad. Răzvan Theodorescu, conf. univ. dr. Mireille-Carmen Rădoi, conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Director General al Muzeului Literaturii Române, domnul Pavel Șușară, Monseniorul Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de București, prof. dr. Lucian Chișu, domnul Radu Boroianu, prof. Wilhelm Dancă, Facultatea de Teologie Romano-Catolică a Universității București, prof. univ. dr. Silviu Angelescu, alături de alți prieteni și invitați.

]]>
UN ÎNTREG POȘTAL DEDICAT ACADEMICIANULUI RĂZVAN THEODORESCU http://romfilatelia.ro/ro/un-intreg-postal-dedicat-academicianului-razvan-theodorescu/ Wed, 13 Dec 2017 19:50:08 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016666 Marți, 12 decembrie 2017, Muzeul Național al Literaturii Române a găzduit un eveniment deosebit marca Romfilatelia, parte a conceptului Oameni, fapte și valori, unde a fost prezentat întregul poștal cu marcă fixă, dedicat Academicianului Răzvan Theodorescu.

Oficiile de moderator au fost făcute de conf. univ. dr. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Național al Literaturii Române, vorbitori fiind Acad. Eugen Simion, doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia și însuși personajul principal al evenimentului, acad. Răzvan Theodorescu.

Academicianul Eugen Simion a ținut un discurs emoționant și a subliniat că acad. Răzvan Theodorescu este unul dintre intelectualii români care acceptă democrația, nu este indiferent față de clasele sociale, acordă tuturor libertate de șanse, ține cu spiritul național și crede în globalism, lucru care aproape devine o dimensiune esențială. Cărțile Domniei Sale produc idei, determină atitudini, iar volumul Cele două Europe (lansat în anul 2013 la editura Univers Enciclopedic) a avut un real succes.

Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, a reamintit faptul că marca poștală reprezintă un simbol al realității, leagă sentimente și prietenii, promovând valorile românești. Totodată, Domnia Sa a prezentat, în semn de profund respect și dragoste, panoul filatelic dedicat acad. Răzvan Theodorescu.

În încheiere, a luat cuvântul acad. Răzvan Theodorescu, care a mulțumit gazdelor și doamnei Cristina Popescu pentru cadou, cât și prof. Mircia Dumitrescu și soției sale, pentru bunăvoința de care au dat dovadă și pentru ajutorul oferit la selectarea pozelor.

Invitații prezenți la eveniment au fost poftiți să semneze panoul filatelic dedicat acad. Răzvan Theodorescu de către Romfilatelia, dintre care amintim: acad. Eugen Simion, acad. Maya Simionescu, acad. Mircea Martin, prof. Mircia Dumitrescu, prof. dr. Lucian Chișu și conf. univ. dr. Mireille Rădoi, Director General Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, alături de prieteni și colaboratori.

Academicianul Răzvan Theodorescu, membru al Academiei Române din anul 2000 și fost ministru al Culturii, este unul dintre istoricii reprezentativi ai perioadei contemporane și autor a numeroase lucrări științifice cu teme de istorie, artă românească și europeană, precum și câteva sute de articole de specialitate în publicații românești și străine.

Romfilatelia, prin conceptul Oameni, fapte și valori, a introdus în circulație o serie de întreguri poștale dedicate unor personalităţi de excepţie care s-au remarcat prin talent, inteligenţă şi dedicare, excelând în domenii precum artă, medicină, filosofia, istorie etc. Aceşti reprezentanţi de valoare sunt creatori şi păstrători ai geniului românesc.

 

]]>
Romfilatelia la Târgul Internațional „Gaudeamus – Carte de învățătură” http://romfilatelia.ro/ro/romfilatelia-la-targul-international-gaudeamus-carte-de-invatatura/ Mon, 27 Nov 2017 15:51:12 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016580 Respectând tradiţia celor peste două decenii de existenţă, cu sute de mii de titluri de apariții editoriale de pe piaţa românească şi internaţională, Târgul  „Gaudeamus” este cel mai longeviv şi dinamic târg de carte din România.

Prezența Romfilatelia la Târgul Gaudeamus a devenit obligatorie, iar colecționarii au putut găsi și admira cele mai frumoase timbre din ultimii ani, coliţe, plicuri „prima zi”, cărţi poştale maxime, albume filatelice şi o colecţie impresionantă de produse speciale. Printre surprizele pregătite vizitatorilor s-au regăsit reproducerile de mărci poștale românești pe tricouri și căni.

Emisiunea „Crăciun 2017” a prezentat un interes deosebit în rândul vizitatorilor, aceștia admirând replica din argint a timbrului din mini-albumul special al emisiunii.

Produsele speciale – albumul filatelic și timbrul de argint – au întregit concepția grafică și artistică a emisiunii de timbre „Crăciun 2017”, constituindu-se în cadouri inedite, elegante și rafinate, realizate în tiraje limitate, pe care colecționarii le-au admirat și achiziționat în număr mare.

Echipa Romfilatelia a fost bucuroasă  să primească vizita unor distinși oaspeți precum: Acad. Maya Simionescu – Vice-preşedintele Academiei Române, Acad. Eugen Simion – Preşedinte al Secţiei de Filologie şi Literatură a Academiei Române, Acad. Răzvan Theodorescu – Preşedintele Secţiei de Arte, Arhitectură şi Audiovizual a Academiei Române, Dl. Ion Caramitru – Manager General al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” și Dl. Conf. Univ. Dr. Ioan Cristescu – Director General al Muzeului Național al Literaturii Române. Invitații au semnat panoul filatelic special al emisiunii „Crăciun 2017”, alături de Doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia.

Ca de fiecare dată, timbrul românesc a fost prezent în centrul evenimentelor culturale, promovând cultura și valorile românești.

]]>
Bucureștiul „de marcă” aniversat la Palatul Suțu http://romfilatelia.ro/ro/bucurestiul-de-marca-aniversat-la-palatul-sutu/ Thu, 23 Nov 2017 16:29:51 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016559 Miercuri, 22 noiembrie a.c., în incinta Palatului Suțu, Romfilatelia și Muzeul Municipiului București, în colaborare cu Primăria Municipiului București, au organizat evenimentul de prezentare a emisiunii de mărci poștale și a albumului filatelic București, Capitala României  – 155 de ani.

Evenimentul a fost deschis și moderat de dr. Adrian Majuru, managerul Muzeului Municipiului București, care a mulțumit  partenerilor și participanților și a menționat că Bucureștiul, un oraș impresionant având o demografie mai accelerată decât orice oraș din Balcani, este reprezentat și promovat în cea mai recentă emisiune filatelică lansată de Romfilatelia.

Vorbitori au fost doamna prof. arh. Tomnița Michaela Florescu, Viceprimar al Capitalei, domnul acad. Eugen Simion și dl. lect. dr. Cătălin Constantin, Prodecan al Facultății de Litere din cadrul Universității din București.

Domnul lect. dr. Cătălin Constantin, Prodecan al Facultății de Litere din cadrul Universității din București, a dorit să sublinieze faptul că albumul filatelic București, Capitala României  – 155 de ani, reprezintă o carte obiect, care conturează în imagini povestea Capitalei.

„Timbrele sunt povești, aș îndrăzni să le numesc timbre narative, care puse într-o anumită ordine refac în imagini istoria locală. Din punct de vedere istoric, timbrele au contribuit la nașterea și construcția orașului imaginar, pe care îl poți vedea prin intermediul unor reprezentări. Este foarte interesant felul în care un oraș devine sinonim cu anumite clădiri ale sale, cu anumite momente ale istoriei sale și în felul acesta orașul imaginar capătă formă alături de orașul real”, a declarat lect. dr. Cătălin Constantin.

Doamna Tomnița Michaela Florescu, Viceprimar al Capitalei, a felicitat Romfilatelia pentru realizarea noului album filatelic prezentat și a menționat că acesta reprezintă obiect cu adevărat nobil, care devine prețios pentru noua generație datorită metaforelor și structurilor transpuse.

Domnul acad. Eugen Simion a luat cuvântul și a mulțumit organizatorilor pentru invitație, amintind totodată de succesul emisiunii de mărci poștale aniversare și albumului filatelic Mihail Kogălniceanu, lider al culturii și istoriei României Moderne.

 Romfilatelia a evidențiat și cu această ocazie misiunea timbrului, în cadrul acestui eveniment, prin intermediul emisiunii de mărci poștale și albumului filatelic București, Capitala României  – 155 de ani promovând Bucureștiului „de marcă” sau capitala din marca poștală. Atât emisiunea aniversară de timbre, cât și albumul filatelic de colecție, reprezintă modalități elegante de promovare a unei capitale europene.

Timbrul românesc, cu o istorie și tradiție de aproape 160 de ani, a înscris în tezaurul filatelic pagini importante și a marcat frecvent evenimente ale Bucureștiului, existând mărci poștale românești tematice introduse în circulație acum mai bine de un secol.

 

Ghidați de un slogan elocvent, Romfilatelia a invitat distinșii oaspeți să descopere Bucureștiul printr-o frumoasă incursiune în timp, un itinerariu imaginar al istoriei Capitalei, demonstrând din nou că timbrul este purtătorul unui mesaj, al unei imagini încărcate de simboluri si trăiri și are o vibrație proprie, care transmite într-o manieră creativă, dar și simbolică, idei, concepte și valori.

]]>
Romfilatelia prezentă la lansarea volumului „NICOLAE TITULESCU. POLITICA EXTERNĂ A ROMÂNIEI” http://romfilatelia.ro/ro/romfilatelia-prezenta-la-lansarea-volumului-nicolae-titulescu-politica-externa-a-romaniei/ Tue, 21 Nov 2017 17:36:46 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016541

Luni, 20 noiembrie a.c., Fundația Europeană „Titulescu” a organizat cea de-a doua lansare a lucrării „NICOLAE TITULESCU. POLITICA EXTERNĂ A ROMÂNIEI”. Evenimentul a fost prezidat de prof. univ. dr. Adrian Năstase, Președintele Fundației Europene „Titulescu”,  vorbitori fiind E.S. dl. Teodor Meleșcanu, Ministrul Afacerilor Externe, conf.univ. dr. Ioan Cristescu, Managerul Muzeului Național al Literaturii Române și prof. univ. dr. Ioan Scurtu.

O primă ediție a volumului „NICOLAE TITULESCU. POLITICA EXTERNĂ A ROMÂNIEI” a apărut în anul 1994, în limba română, cât și în engleză și franceză, sub egida Fundației Europene „Titulescu”. Lucrarea prezintă viața politică a diplomatului român și aspecte precum criza ministerială română din august 1936, Mica Înțelegere și Înțelegerea Balcanică.

Prof. univ. dr. Adrian Năstase, semnatar al prefaței celei de-a doua ediții a volumului, a menționat că lucrarea „are o tentă de tristețe extraordinară”. „El (Nicolae Titulescu – n.r.) a fost scos din Guvern după ce cu câteva luni înainte semnase deja un memorandum cu mai mulți membri ai Guvernului și cu prim-ministrul în legătură cu liniile de acțiune. Porniseră deja niște critici împotriva lui și atunci el a reușit să fixeze anumite linii de politică externă, inclusiv chestiunile legate de relația cu Uniunea Sovietică”, a mai declarat președintele Fundației Europene „Titulescu”.

Pe parcursul evenimentului s-a promovat memoria uneia dintre cele mai mari personalități românești, diplomatul și omul politic Nicolae Titulescu. Dl Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, a apreciat colaborarea cu Fundația Europeană „Titulescu” în vederea tipăririi acestui volum memorialistic și a subliniat propunerea de a continua tipărirea și în alte limbi străine a celei de a doua ediții, fiind recomandată utilizarea acesteia, ca manual de diplomație, tinerilor absolvenți doritori să lucreze în slujba promovării unei politici externe cât mai coerente și în beneficiul țării.

Cu această ocazie, Romfilatelia s-a alăturat manifestării, prin specificul activității, întregind atmosfera prin imaginile sugestive ale celor două panouri  filatelice cu mărci poștale dedicate marelui diplomat român, Nicolae Titulescu. Panourile filatelice reunesc emisiuni de mărci poștale lansate în perioada 1974 – 2007, recunoscând valoarea și contribuția adusă societății românești de ilustrul diplomat.

Astfel, marca poștală românească își continuă rolul de ambasador de prim rang al țării noastre și al valorilor naționale, prin proiecte menite să contribuie la poziționarea României în lume, atât din punct de vedere geografic și istoric, cât și cultural sau diplomatic.

]]>
Reuniune filatelică internațională la București găzduită de Romfilatelia http://romfilatelia.ro/ro/reuniune-filatelica-internationala-la-bucuresti-gazduita-de-romfilatelia/ Mon, 23 Oct 2017 10:43:16 +0000 http://romfilatelia.ro/?p=2016160 Vineri, 20 octombrie a.c. Romfilatelia a găzduit ședința Consiliului  de Adminstrație al Clubului Filatelic Internațional, aflat în vizită la București, în perioada 19-22 octombrie.

În cadrul ședinței organizate la sediul Romfilatelia, suplimentar punctelor de pe ordinea zi, a avut loc și conferința cu tema “Motivele creșterii pieței filatelice în Asia”.

Pe perioada desfășurării lucrărilor, reprezentanții clubului filatelic au admirat produsele speciale marca Romfilatelia și au făcut o scurtă incursiune în lumea mărcilor poștale românești.

Cu această ocazie s-au purtat și discuții privind dezvoltarea unor noi proiecte cu omologii și partenerii Romfilatelia din Republica Moldova și Franța.

Acest recent eveniment a subliniat încă o dată faptul că timbrul călătorește pretutindeni, fără nici o restricție de granițe și odată cu el și simboluri valoroase ale tezaurului țării noastre. El a fost dintotdeauna și continuă să fie un mijloc de apropiere şi păstrare a unor legături între indivizi, şi prin intermediul lor, între ţări şi popoare.

 

]]>