Prezentul angajament de respectare a confidentialitatii explica toate aspectele cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si asigura respectarea principilor referitoare la prelucrare, precum si respectarea drepturilor dvs. cu privire la aceste date, in momentele in care interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, in calitatea dvs. de vizitatori sau utilizatori ai magazinului nostru online, aspecte stabilite de prevederile legislatiei europene si nationale in vigoare, respectiv Regulamentul General privind Protectia Datelor (UE) 679/2016 (GDPR), Legea 190/2018 privind masuri de punere in aplicare a GDPR si/sau cu orice alte decizii pe care le poate emite Autoritatea Nationala de Supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) in calitate de autoritate de supraveghere privind protectia datelor cu caracter personal.

 

  1. CINE SUNTEM?

 

Societatea ROMFILATELIA S.A., cu sediul in Bucuresti, Str. Fabrica de Chibrituri nr.28, sector 5, inregistrata la Registrul Comertului sub nr.J40/3048/2004, CUI 16184414  (denumita in continuare “Societatea” sau “Operatorul” sau „noi”) opereaza si comercializeaza produse filatelice – timbre si emisiuni filatelice, efecte postale, plicuri filatelice si suveniruri (denumite in continuare „produse”), prin intermediul magazinului online www.romfilatelia.ro, magazine proprii.

 

Pentru orice prelucrare efectuata total sau partial prin mijloace automatizate, precum si prelucrarea prin alte mijloace decat cele automatizate a datelor cu caracter personal, care face parte dintr-un sistem de evidenta a datelor sau care este destinata sa faca parte dintr-un sistem de evidenta a datelor, va asiguram ca datele dumneavoastra sunt:

 

  • prelucrate in mod legal, echitabil si transparent;
  • colectate in scopuri determinate, explicite si legitime si nu sunt prelucrate ulterior intr-un mod incompatibil cu aceste scopuri; prelucrarea ulterioara in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice nu este considerata incompatibila cu scopurile initiale;
  • adecvate, relevante si limitate pentru ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate;
  • exacte si, in cazul in care este necesar, sa fie actualizate vom lua toate masurile necesare pentru a ne asigura ca datele cu caracter personal care sunt inexacte, avand in vedere scopurile pentru care sunt prelucrate, sunt sterse sau rectificate fara intarziere;
  • pastrate intr-o forma care permite identificarea dumneavoastra pe o perioada care nu depaseste perioada necesara indeplinirii scopurilor in care sunt prelucrate datele; datele cu caracter personal vor fi stocate pe perioade mai lungi in masura in care acestea vor fi prelucrate exclusiv in scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare stiintifica sau istorica ori in scopuri statistice;
  • prelucrate intr-un mod care asigura securitatea adecvata, inclusiv protectia impotriva prelucrarii neautorizate sau ilegale si impotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorarii accidentale, prin luarea de masuri tehnice sau organizatorice corespunzatoare.

 

Serviciile noastre sunt dinamice si introducem frecvent functionalitati noi, ceea ce poate necesita colectarea de informatii noi. In cazul in care colectam date personale cu diferente materiale sau aducem modificari materiale modului de utilizare a datelor, va vom notifica si vom modifica si aceasta politica de confidentialitate in consecinta.

 

  1. CARE SUNT CATEGORIILE DE PERSOANE VIZATE?

 

Exista diferite categorii de persoane vizate, in functie de calitatea pe care persoanele vizate o au in raporturile cu Societatea noastra, noi prelucrand datele acestor persoane vizate pentru diverse scopuri de prelucrare, intotdeauna in baza unui temei legal:

 

  • vizitatorii romfilatelia.ro, persoanele anonime, care doar acceseaza si navigheaza magazinul online;
  • vizitatorii romfilatelia.ro, persoanele clienti care pot plasa comenzi in vederea cumpararii unor produse comercializate de Societate, sau care acceseaza diverse servicii puse la dispozitie de Societate: plasare si/sau anulare comanda; cumparare produse; livrare produse prin curier; retur produse si primirea contravalorii acestora; inregistrare diverse solicitari prin utilizarea unuia dintre canalele de comunicare puse la dispozitie de Societate; abonare la newsletter;
  • utilizatorii website-ului nostru, persoanele clienti sau potentiali clienti care sunt membrii ai magazinului online, ce au inregistrat un cont de utilizator in cadrul website-ului romfilatelia.ro si care utilizeaza magazinul online pentru diverse servicii puse la dispozitie de Societate: sau care acceseaza diverse servicii puse la dispozitie de Societate: plasare si/sau anulare comanda; cumparare produse; livrare produse prin curier; retur produse si primirea contravalorii acestora; inregistrare diverse solicitari prin utilizarea unuia dintre canalele de comunicare puse la dispozitie de Societate; abonare la newsletter;
  • potentiali parteneri sau partenerii de afaceri ai Societatii, persoanele care au calitatea de angajat, colaborator, reprezentant sau alt potential partener, ori actionar direct sau indirect ori beneficiar real, al unui potential client/client, potential furnizor/furnizor sau alt potential partener/partener de afaceri al Societatii.

 

  1. IN CE SCOPURI VA PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

 

Scopul principal pentru care prelucram datele dumneavoastra personale este acela de a asigura faptul ca intelegerile contractuale dintre noi pot fi implementate in mod corespunzator, astfel incat relatiile contractuale sa poata functiona fara probleme si sa respecte cerintele legale.

 

Societatea prelucreaza datele cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:

 

  • oferirea accesului si utilizarea serviciilor magazinului online romfilatelia.ro prin asigurarea functionarii corespunzatoare a website-ului;
  • crearea si administrarea contului de utilizator in cadrul magazinului online romfilatelia.ro;
  • incheierea contractelor de vanzare pentru produsele noastre, prin preluarea comenzilor, inclusiv validarea, expedierea si facturarea acestora; si gestionarea relatiei de afaceri dintre noi si un potential client/client, potential furnizor/furnizor sau alt potential partener/partener de afaceri, in cazul in care aveti calitatea de colaborator, reprezentant sau persoana de contact al respectivului client, furnizor, partener de afaceri;
  • solutionarea eventualelor retururi ale produselor cumparate si rambursarea contravalorii acestora conform prevederilor legale; rezolvarea diverselor solicitari/reclamatii de orice natura privind produsele achizitionate;
  • operarea, protejarea, imbunatatirea si optimizarea magazinului online romfilatelia.ro si experientei utilizatorilor si clientilor, cum ar fi efectuarea de analize si efectuarea de cercetari;
  • transmiterea unor mesaje privind produsele sau serviciile achizitionate (anulari, amanari, modificari de orice natura), actualizari, alerte de securitate si notificari de cont;
  • marketing si publicitate;
  • prevenirea, detectarea sau investigarea fraudelor, ​​incalcarile de securitate si activitatile care sunt sau pot fi interzise sau ilegale, precum si pentru apararea si exercitarea drepturilor noastre conform legii;
  • rezolvarea solicitarilor din partea autoritatilor publice ori pentru a indeplini cerintele legale (ex. cele specifice legislatiei financiar-contabile, fiscale sau prevenirea spalarii banilor).

 

In cazul in care intentionam sa prelucram ulterior datele dumneavoastra cu caracter personal intr-un alt scop decat cel pentru care acestea au fost colectate, va vom furniza, inainte de aceasta prelucrare ulterioara, informatii privind scopul prelucrarii si orice informatii suplimentare relevante solicitate de dumneavoastra.

 

  1. CE BAZE LEGALE FOLOSIM PENTRU PRELUCRAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL?

 

Temeiurile legale pentru prelucrarea datelor dumneavoastra sunt:

 

  • executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract (art. 6 (1) b) din GDPR) pentru scopurile privind crearea si administrarea contului de utilizator online in cadrul magazinului online romfilatelia.ro; transmiterea unor alerte de securitate si notificari de cont;
  • executarea unui contract la care persoana vizata este parte (art. 6 (1) b) din GDPR) pentru scopurile privind incheierea contractelor de vanzare pentru produsele noastre; solutionarea eventualelor retururi ale produselor cumparate si rambursarea contravalorii acestora conform prevederilor legale; rezolvarea diverselor solicitari/reclamatii de orice natura privind produsele achizitionate; transmiterea unor mesaje privind produsele sau serviciile achizitionate (anulari, amanari, modificari de orice natura), actualizari;
  • executarea unui contract la care persoana vizata este parte (art. 6 (1) b) din GDPR) pentru scopul privind gestionarea relatiei de afaceri dintre Operator si un potential client/client, potential furnizor/furnizor sau alt potential partener/partener de afaceri, in cazul in care aveti calitatea de colaborator, reprezentant sau persoana de contact al respectivului client, furnizor, partener de afaceri;
  • interesul legitim (art. 6 (1) f) din GDPR) pentru scopurile constand in oferirea accesului si utilizarii serviciilor magazinului online romfilatelia.ro prin functionarea corespunzatoare a acestuia; operarea, protejarea, imbunatatirii si optimizarii magazinului online www.romfilatelia.ro si experientei utilizatorilor si clientilor; marketing si publicitate; prevenirea, detectarea sau investigarea fraudelor;
  • respectarea unor obligatii legale pentru scopurile privind incalcarile de securitate si activitatile care sunt sau pot fi interzise sau ilegale; apararea si exercitarea drepturilor noastre; rezolvarea solicitarilor din partea autoritatilor publice ori pentru a indeplini cerintele legale (ex. cele specifice legislatiei financiar-contabile, fiscale sau prevenirea spalarii banilor).

 

  1. CE TIPURI DE DATE COLECTAM?

 

Colectam datele pentru a opera eficient si a va furniza cele mai bune experiente legate de produsele noastre. Puteti opta in legatura cu datele pe care le colectam. Atunci cand vi se solicita sa furnizati date cu caracter personal, puteti refuza. In cazul in care alegeti sa nu furnizati date care sunt necesare pentru a furniza un produs, exista posibilitatea sa nu puteti utiliza produsul respectiv.

 

Pentru fiecare scop al prelucrarilor, avem nevoie de anumite date cu caracter personal din partea dumneavoastra, dupa cum urmeaza:

 

  • oferirea accesului si utilizarea serviciilor magazinului online romfilatelia.ro – este posibil sa adunam informatii in timpul vizitei dvs. pe pagina de internet a magazinului online, prin instrumentele noastre de colectare automata a datelor (Cookie-uri): adresa de protocol de internet (IP), denumirea domeniului (URL), datele de accesare, istoricul de accesare al clientului (paginile vizualizate, link-urile pe care se face click), codul HTTP de raspuns, datele paginii web de unde se face accesarea, calitatea de octeti utilizata cu ocazia vizitarii, datele paginilor vizualizate sau tipul si limba browser-ului utilizat;
  • crearea si administrarea contului de utilizator in cadrul magazinului online: user (care poate fi nume si prenume sau orice nickname veti alege), adresa de email; Netransmiterea acestei informatii va face imposibila crearea unui cont de utilizator pe site-ul nostru;
  • incheierea contractelor de vanzare pentru produsele noastre, comercializate in magazinul online romfilatelia.ro, prin preluarea comenzilor, inclusiv validarea, expedierea si facturarea acestora si transmiterea unor mesaje privind produsele sau serviciile achizitionate (anulari, amanari, modificari de orice natura): nume, prenume, adresa de email, numar de telefon, adresa de livrare (in cazul solicitarii livrarilor prin curier), date bancare; Netransmiterea acestor informatii va face imposibila incheierea unui contract de vanzare intre noi si dumneavoastra, in magazinul nostru online;
  • gestionarea relatiei de afaceri dintre noi si un potential client, client, potential furnizor sau alt potential partener / partener de afaceri, in cazul in care aveti calitatea de colaborator, reprezentant sau persoana de contact al respectivului client, furnizor: nume, prenume, adresa de email, numar de telefon, adresa de corespondenta; Netransmiterea acestor informatii va face imposibila derularea in bune conditii a contractului incheiat intre Societate si dumneavoastra;
  • marketing si publicitate: nume, prenume, adresa de email, numar de telefon, date colectate din modulele cookies, preferinte si adresa (judet, oras); Netransmiterea acestor informatii va face imposibila oferirea de catre noi a unor campanii de marketing personalizate catre dumneavoastra, continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte si promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea „Cont/Cosul meu” sau ati aratat interes sa le achizionati;
  • informare, preluare comenzi, solutionarea eventualelor retururi si rambursarea contravalorii produselor achizitionate, rezolvarea diverselor solicitari/reclamatii de orice natura privind produsele achizitionate, prin intermediul departamentului desfacere : datele personale necesare solutionarii solicitarilor dvs. Mentionam ca nu exista inregistrari audio ale convorbirilor telefonice derulate;

Putem obtine datele dvs. direct de la dvs. sau de la persoane care actioneaza in numele clientului, furnizorului sau partenerului de afaceri al Operatorului sau de la autoritati si institutii publice sau publicatii si baze de date care sunt disponibile public sau contractual.

 

Putem combina informatiile personale cu informatii despre tranzactiile realizate de dumneavoastra in mediul online si in magazine si in alte interactiuni cu noi. De asemenea, putem combina informatiile personale cu informatiile pe care le primim din alte surse, cum ar fi parteneri de marketing, baze de date publice, pagini accesibile publicului pe platforme sociale si alte parti terte.

 

  1. ALTE INFORMATII IMPORTANTE

 

Analizarea comunicarilor in cadrul/prin intermediul magazinului nostru online www.romfilatelia.ro

 

Este posibil sa examinam, sa scanam sau sa analizam comunicarile in cadrul magazinului online www.romfilatelia.ro (de ex. distribuirea unei pagini dedicata unui eveniment publicat pe www.romfilatelia.ro prin intermediul diverselor canale de comunicare – mesagerie instant, platforme de social media, email) pentru prevenirea fraudei, evaluarea riscurilor, conformitatea cu reglementarile, investigarea, dezvoltarea produselor, cercetarea, analiza si asistenta clientilor. De exemplu, ca parte a eforturilor noastre de prevenire a fraudei, scanam si analizam  mesaje pentru a masca informatiile de contact si referintele la alte site-uri web. In unele cazuri, este posibil sa scanam, sa examinam sau sa analizam mesaje pentru a depana, a imbunatati si a extinde ofertele de produse. Folosim metode automatizate acolo unde este posibil. Cu toate acestea, ocazional, este posibil sa fie necesar sa examinam manual unele comunicari, cum ar fi investigatiile privind frauda si asistenta pentru clienti, sau sa evaluam si sa imbunatatim functionalitatea acestor instrumente automate. Nu vom examina, vom scana sau analiza comunicarile dvs. pentru a trimite mesaje de marketing terta parte catre dvs. si nu vom vinde recenzii sau analize ale acestor comunicari.

 

Aceste activitati se desfasoara pe baza interesului legitim al Societatii de a asigura respectarea legilor si a Termenilor si conditiilor noastre, prevenirea, detectarea si  fraudei, incalcarile de securitate si activitatile care sunt sau pot fi interzise sau ilegale promovarea sigurantei si imbunatatirea si asigurarea performantei adecvate a serviciilor noastre.

 

Parteneri si integrare terte parti

 

Platforma www.romfilatelia.ro poate contine legaturi catre site-uri sau servicii terte, cum ar fi integrarea unor terte parti, servicii de co-marca sau servicii de marca terta parte (“Parteneri terti”). Noi nu detinem sau nu controlam acesti parteneri terti si atunci cand interactionati cu acestia, este posibil sa furnizati informatii direct partenerului tert sau noua sau ambelor parti. Acesti parteneri terte vor avea propriile reguli privind colectarea, utilizarea si divulgarea informatiilor. Va incurajam sa examinati politicile de confidentialitate ale celorlalte site-uri pe care le accesati.

 

Partile platformei www.romfilatelia.ro pot utiliza servicii terte, cum ar fi: Google Analitycs, Facebook Pixel, like & share, inclusiv API-urile procesatorilor de plati pentru platile produselor achizitionate in platforma www.romfilatelia.ro. Utilizarea acestor servicii se supune politicilor lor de confidentialitate, cum ar fi Termenii si conditiile suplimentare ale Google Analytics, procesatorilor de plati).

 

  1. CUM VA UTILIZAM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

 

Putem folosi, stoca si procesa informatii personale pentru a (1) furniza, intelege, imbunatati si dezvolta magazinul online www.romfilatelia.ro, (2) a crea si a mentine un mediu de incredere si mai sigur (cum ar fi respectarea obligatiilor legale si asigurarea respectarii politicilor noastre) si (3) furnizarea, personalizarea, masurarea si imbunatatirea publicitatii si a marketingului nostru.

Furnizarea, imbunatatirea si dezvoltarea magazinului online www.romfilatelia.ro. Putem folosi informatiile personale pentru a furniza, imbunatati si dezvolta magazinul online www.romfilatelia.ro pentru:

 

  • a va permite sa accesati si sa utilizati magazinul online romfilatelia.ro;
  • a opera, proteja, imbunatati si optimiza magazinul online romfilatelia.ro si experienta utilizatorilor si clientilor, cum ar fi efectuarea de analize si efectuarea de cercetari;
  • a oferi produse si servicii proprii sau a partenerilor terti pentru clienti;
  • a va trimite mesaje privind produsele si serviciile achizitionate, alerte de securitate si notificari de cont;
  • a va informa, prelua comenzi si solutionare a eventualelor retururi si rambursarea contravalorii produselor achizitionate, rezolvarea diverselor solicitari/reclamatii de orice natura privind produsele achizitionate, prin intermediul departamentului desfacere.

 

Noi prelucram aceste informatii personale in aceste scopuri, avand in vedere interesul nostru legitim in imbunatatirea magazinul online www.romfilatelia.ro si experienta utilizatorilor website-ului nostru cu privire la aceasta si unde este necesar pentru indeplinirea corespunzatoare a contractului cu dumneavoastra.

 

Crearea si mentinerea unui mediu de incredere si mai sigur. Putem folosi informatiile personale pentru a crea si mentine un mediu de incredere si mai sigur, cum ar fi:

 

  • detectarea si prevenirea fraudelor, incalcarile de securitate si activitatile care sunt sau pot fi interzise sau ilegale, spamului, abuzului si a altor activitati daunatoare;
  • desfasurarea investigatiilor de securitate si evaluari ale riscurilor;
  • efectuarea unor verificari a bazelor de date si a altor surse de informare, inclusiv verificari de fond sau de politie, in masura permisa de legile aplicabile (in situatii limitate, in cazul organizarii competitiilor si jocurilor sportive) si cu consimtamantul dumneavoastra;
  • respectarea obligatiile legale;
  • rezolvarea orice litigiu cu oricare dintre membrii nostri si aplicarea acordurile noastre cu terte parti;
  • respectarea Termenilor si Conditiilor noastre si alte politici;

 

Noi prelucram aceste informatii personale in aceste scopuri, avand in vedere interesul nostru legitim privind protejarea magazinul online www.romfilatelia.ro si pentru a masura performanta adecvata a contractului nostru cu dvs. si respectarea legilor aplicabile.

 

Furnizarea, personalizarea, masurarea si imbunatatirea publicitatii si marketingului. Putem folosi informatiile personale pentru a furniza, personaliza, masura si imbunatati publicitatea si marketingul nostru, cum ar fi:

 

  • trimiterea unor mesaje promotionale, marketing, publicitate si alte informatii care ar putea fi interesante pentru dvs. pe baza preferintelor dvs. (inclusiv informatii despre campaniile si serviciile noastre) si despre publicitatea media prin intermediul unor platforme sociale precum Facebook sau Google;
  • personalizarea, masurarea si imbunatatirea publicitatii noastre;
  • administrare sondaje, concursuri sau alte activitati promotionale sau evenimente sponsorizate sau gestionate de noi sau de partenerii terti;
  • inscrierea la newsletter prin e-mail; aceasta nu va afecta frecventa e-mailurilor administrative pe care le putem trimite in legatura cu orice produs sau serviciu achizitionat de dvs. Nu se percepe nici o taxa pentru trimiterea de e-mailuri promotionale catre dvs. Retineti ca este posibil sa nu puteti beneficia de anumite promotii daca nu aveti un cont de utilizator online;
  • invitatii la evenimente locale, promotii si oportunitati, experiente in cadrul magazinului online romfilatelia.ro si/sau a magazinelor proprii.

 

Vom prelucra informatiile dvs. personale in scopurile enumerate in aceasta sectiune, avand in vedere interesul nostru legitim de a desfasura activitati de marketing pentru a va oferi produse sau servicii care ar putea fi in interesul dumneavoastra.

 

Modul in care procesatorii de plati (operatorii de date privind platile) utilizeaza informatiile personale colectate. Putem folosi informatiile personale ca parte a serviciilor de plata pentru:

 

  • a va permite sa accesati si sa utilizati serviciile de plata;
  • a detecta si preveni frauda, ​​abuzul, incidentele de securitate si alte activitati daunatoare;
  • a desfasura investigatii de securitate si evaluari ale riscurilor;
  • a desfasura verificari a bazelor de date si a altor surse de informatii;
  • a respecta obligatiile legale (cum ar fi regulamentele impotriva prevenirii si spalarii banilor);
  • a aplica conditiile de plata si alte politici de plata.

 

Procesatorii de plati (operatorii de date privind platile) prelucreaza aceste informatii personale avand in vedere interesul sau legitim de a imbunatati serviciile de plata si experienta utilizatorilor cu privire la aceasta si unde este necesar pentru indeplinirea corespunzatoare a contractului cu dvs. si pentru a respecta legile aplicabile.

 

  1. CAT VA STOCAM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

 

Stocam datele dumneavoastra cu caracter personal atat timp cat este necesar pentru a furniza produsele si serviciile achizitionate, a desfasura tranzactiile pe care le-ati solicitat sau in alte scopuri esentiale, precum respectarea obligatiilor legale, solutionarea disputelor si implementarea acordurilor noastre. Deoarece aceste necesitati pot varia in functie de tipurile de date diferite din contextul produselor diferite, perioadele reale de retentie pot varia. Criteriile utilizate pentru a determina perioadele de retentie cuprind:

 

  • mentinerea si imbunatatirea performantei produselor, mentinerea in siguranta a sistemelor noastre si mentinerea de inregistrari de business si financiare corespunzatoare;
  • perioada pentru care dumneavoastra v-ati exprimat consimtamantul sau pana cand va exprimati intentia intr-una din modalitatile prevazute in prezenta politica de a nu le mai pastra;
  • daca este vorba despre date la care dumneavoastra aveti acces, datele vor fi stocate pana cand dumneavoastra le veti sterge ( ex. stergerea contului de pe website-ul nostru);
  • daca datele dumneavoastra sunt considerate sensibile, atunci vor fi stocate pe o perioada mai scurta;
  • situatia in care o lege prevede obligativitatea retentiei datelor personale, pentru mentinerea datelor relevante pentru o investigatie sau date care trebuie sa fie pastrate in cazul unui litigiu.

 

Perioadele de stocare ale datelor dumneavoastra cu caracter personal difera in functie de scopul pentru care sunt utilizate, dupa cum urmeaza:

 

  • oferirea accesului si utilizarii serviciilor magazinului online romfilatelia.rope perioada existentei contului dumneavoastra de utilizator online;
  • incheierea contractelor de vanzare pentru produsele noastre – pentru o perioada de 5 ani; cu mentiunea ca datele personale care se regasesc în orice documente justificative care stau la baza inregistrarilor în contabilitatea financiară se pastreaza în arhiva noastra timp de 10 ani de la data inchiderii exercitiului financiar în care au fost intocmite documentele justificative, conform prevederilor legii contabilitatii; in cadrul apararii și exercitarii drepturilor și intereselor noastre legale, datele personale necesare realizarii acestui scop vor fi pastrate conform termenelor generale de prescriptie;
  • gestionarea relatiei de afaceri dintre noi si un potential client/client, potential furnizor/furnizor sau alt potential partener/partener de afaceri, in cazul in care aveti calitatea de colaborator, reprezentant sau persoana de contact al respectivului client, furnizor, partener de afaceri – pe perioada executarii contractului sau daca exista o obligatie legala in acest sens;
  • marketing si publicitate – pe perioada existentei contului dumneavoastra de utilizator online ct si pentru o perioada de 2 ani dupa inchiderea acestuia sau pna in momentul in care se solutioneaza obiectiunile dvs. cu privire la aceasta prelucrare; sau pe perioada abonarii la newsletter pna la data dezabonarii de la acest serviciu;
  • pentru prelucrarile de date personale unde este necesar consimțământul dvs. – datele personale vor fi prelucrate și păstrate până la data retragerii consimțământului, cu excepția cazului in care legea prevede o altă perioadă de păstrare a datelor sau păstrarea datelor este necesară pentru exercitarea sau apărarea drepturilor Operatorului;
  • informare si preluare comenzi; solutionarea eventualelor retururi si rambursarea contravalorii produselor achizitionate, rezolvarea diverselor solicitari/reclamatii de orice natura privind produsele achizitionate – pe perioada solutionarii retururilor si rezolvarii diverselor solicitari/reclamatii; in cadrul apararii și exercitarii drepturilor și intereselor noastre legale, datele personale necesare realizarii acestui scop vor fi pastrate conform termenelor generale de prescriptie;

 

  1. UNDE VA TRANSMITEM/TRASFERAM DATELE CU CARACTER PERSONAL?

 

Datele dvs. cu caracter personal pot fi prelucrate si de catre alti operatori, operatori asociati sau persoane imputernicite ale Operatorului, cu respectarea intocmai a legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal:

 

  • furnizorii de prestari servicii din domeniul IT, precum si toate societatile din aceste categorii de destinatari de la care Operatorul va contracta servicii si produse si care au luat masuri adecvate de protectie, conform prevederilor legale, pentru a asigura ca acestia isi respecta obligatiile privind protectia datelor cu caracter personal. In cazul in care persoanele imputernicite subcontracteaza o parte din activitatile care implica prelucrarea de date cu caracter personal, subcontractantii vor fi supusi acelorasi obligatii in ceea ce priveste implementarea masurilor de securitate, tehnice si organizatorice prevazute, de Regulamentul General UE privind protectia datelor, dar si a actelor normative interne aprobate in vederea implementarii Regulamentului General UE;
  • partile contractante ale Operatorului, care au calitatea de operator asociat, pentru indeplinirea unor servicii externalizare acestora;
  • autoritatile statului pe baza competentelor acestora prevazute de legea aplicabila;
  • putem impartasi informatiile dumneavoastra furnizorilor nostri de servicii care gestioneaza informatiile despre clienti si care efectueaza servicii in numele nostru, cum ar fi realizarea de promotii, trimiterea de mesaje catre clienti, efectuarea de sondaje etc. Nu am autorizat niciunul dintre acesti furnizori de servicii sa faca alte operatiuni cu informatiile dumneavoastra;
  • putem sa va impartasim informatiile cand colaboram cu o alta companie pentru a oferi sau a oferi clientilor nostri produse, servicii, concursuri sau promotii;
  • este posibil sa impartasim informatii despre dumneavoastra daca este necesar sau potrivit, in buna credinta, pentru a respecta legile sau reglementarile sau pentru a raspunde unei citatii valabile, unei ordini sau unei cereri guvernamentale sau pentru a proteja operatiunile, confidentialitatea, siguranta, proprietatea sau drepturile Operatorului;
  • in cazul in care alegeti sa platiti produsele noastre in cadrul magazinului online romfilatelia.ro, datele dvs. cu caracter personal vor fi transmite procesatorilor de plati electronice, care nu ne vor transfera datele dvs. bancare in nicio situatie. Pentru orice plangeri si sesizari legate de aceste informatii sau modalitatea in care se desfasoara o plata online, va rugam sa contactati direct procesatorii de plati;
  • in cazul putin probabil al unei vanzari sau al unei fuziuni a Societatii, informatiile personale ale clientilor nostri si alte informatii pe care le-am colectat conform descrierii din aceasta politica pot fi printre activele transferate.

 

Datele dvs. nu vor fi transferate in strainatate. In cazul in care datele dvs. vor fi transferate catre alte societati/entitati din alte tari inafara UE/EEA, veti fi informat in acest sens.

 

  1. CUM ALEG CE PROMOTII PRIMESC?

 

Societatea noastra doreste sa comunice cu dumneavoastra numai daca v-ati exprimat sau va exprimati acordul (consimtamantul) in acest sens.

 

Exista insa si posibilitatea ca societatea noastra sa va transmita oferte personalizate in cazul in care ati efectuat cel putin o data o comanda in magazinul nostru online www.romfilatelia.ro, fara ca dvs. sa va fi abonat la newsletter sau in cazul in care aveti un cont de utilizator online creat in website-ul nostru www.romfilatelia.ro (existand o relatie contractuala de utilizare a website-ului www.romfilatelia.ro), avand la baza interesul nostru legitim in scopuri de marketing si publicitate (art. 6 (1) f din GDPR).

 

Daca preferati sa nu primiti informatii promotionale, cum ar fi informatii despre oferte speciale si evenimente de vanzari, puteti sa ne anuntati prin contactarea serviciului nostru pentru clienti, asa cum este descris in sectiunea intitulata “Contact”: sau puteti face click pe link-urile de dezabonare prezente in fiecare newsletter trimis de catre noi.

 

  1. CUM PROTEJAM DATELE COPIILOR?

 

Atentionam vizitatorii si utilizatorii in mod expres ca toate prelucrarile de date cu caracter personal se refera exclusiv la persoane care au implinit varsta de 16 ani. Utilizarea magazinului nostru online de catre copiii care nu au implinit varsta de 16 ani este interzisa. In situatiile exceptionale, in care se vor prelucra date cu caracter personal ale copiilor sub 16 ani, vom sista aceasta prelucrare imediat ce vom afla despre asemenea situatii. Raspunderea pentru utilizarea magazinelor online de catre copii apartine in exclusivitate parintilor.

 

  1. CE SE INTAMPLA DACA FOLOSESC DIFERITE DISPOZITIVE PENTRU A VIZITA SITE-UL?

 

Pentru a va oferi o experienta de cumparaturi mai eficienta si mai convenabila, este posibil sa aveti acces la diverse continuturi sau sa va conectati la contul dumneavoastra din mai multe dispozitive diferite. Daca utilizati diferite dispozitive (cum ar fi computerul de acasa, laptopul, dispozitivul mobil si/sau un dispozitiv inteligent de asistenta personala) pentru a accesa site-ul nostru si/sau pentru a plasa o tranzactie sau a solicita servicii, aplicatiile va pot asocia personal cu fiecare dintre dispozitivele dumneavoastra.

 

Informatiile pe care le-am colectat de la diferitele dumneavoastra dispozitive pot fi combinate cu alte informatii pe care ni le-ati furnizat, inclusiv detalii despre: informatii salvate in contul dumneavoastra de client; istoricul tranzactiilor cu marcile noastre; cum folositi site-ul si serviciile noastre; produsele pe care le vizualizati sau servicii si caracteristici sau tehnologii in-store in care alegeti sa interactionati. Putem folosi astfel de informatii pentru a va oferi experiente mai adaptate si servicii si experiente coerente pe toate dispozitivele dumneavoastra, dupa cum se explica in aceasta politica de confidentialitate. De asemenea, putem utiliza aceste informatii pentru a preveni frauda, ​​cum ar fi identificarea momentului accesarii contului dumneavoastra de pe un dispozitiv necunoscut sau furnizarea de oferte personalizate sau publicitate bazate pe utilizarea fiecarui dispozitiv si interactiunile cu marcile, serviciile si ofertele noastre.

 

Consultati Politica de Cookies pentru a afla cum puteti exercita optiunile privind urmarirea bazata pe cookie pentru a afla mai multe despre dumneavoastra alegerile privind publicitatea online.

 

  1. CE ALTFEL DE DATE MAI COLECTAM?

 

Website-ul nostru utilizeaza cookie-uri sau tehnologii similare pentru a asigura cea mai buna experienta pentru dumneavoastra si pentru a analiza trenduri, administra website-ul, urmari utilizarea de catre client in cadrul website-ului si pentru a colecta informatii demografice despre baza de utilizatori ca si intreg.

 

Cookie-urile sunt mici fisiere text care sunt plasate pe dispozitivul clientului pentru a urmari modul de utilizare si a inregistra preferintele. Cookie-urile noastre nu contin informatii care pot identifica persoane. Colectam anumite informatii automatizat prin utilizarea cookie-urilor si tehnologiilor de urmarire cum ar fi adrese Internet Protocol (IP), tip de browser, Furnizor Internet (Internet Service Provider – ISP), referinte/iesiri pagini, paginile vizualizate pe site-ul nostru (ex. pagini HTML, grafice), sistem operare, data/ora si/sau seria de click-uri pentru a analiza trendul ca ansamblu si a administra website-ul. Utilizatorii website-ului pot controla folosirea cookie-urilor la nivelul browser-ului, dar daca utilizatorul decide sa dezactiveze cookie-urile aceasta actiune va determina o limitare a anumitor caracteristici si functii in website-ul si serviciile noastre.

 

O detaliere a modului in care folosim cookies-urile in relatia cu utilizatorul se poate gasi in sectiunea Politica de Cookies regasita la urmatorul link: http://www.romfilatelia.ro/ro/politica-de-utilizare-a-cookie-urilor/

 

  1. CUM SUNT UTILIZATE INFORMATIILE MELE PENTRU PUBLICITATEA COMPORTAMENTALA SI CE OPTIUNI AM?

 

Lucram, de asemenea, cu companii terte care utilizeaza tehnologiile de urmarire (inclusiv cookie-urile si etichetele pixelilor) pe site-ul nostru pentru a oferi publicitate personalizata in numele nostru si in numele altor agenti de publicitate de pe Internet. Aceste companii pot colecta informatii in timp despre activitatea dumneavoastra pe site-ul nostru si pe alte site-uri, precum si despre interactiunea dumneavoastra cu publicitatea noastra si cu alte comunicari si folosesc aceste informatii pentru a determina ce anunturi vedeti pe site-urile si aplicatiile terta parte. Aceste tehnologii si informatiile colectate despre dumneavoastra pot fi de asemenea utilizate pentru a va urmari activitatea pe mai multe dispozitive. Pentru mai multe informatii despre aceasta practica si pentru a intelege optiunile dumneavoastra, inclusiv cum sa renuntati la primirea acestor anunturi personalizate, vizitati http://www.aboutads.info.

 

Retineti ca, indiferent daca renuntati la ele, aceste tehnologii de urmarire pot sa colecteze in continuare date si veti vedea in continuare anunturi, dar acestea nu vor fi directionate pe baza informatiilor colectate prin intermediul acestor tehnologii de urmarire.

 

  1. CE MASURI DE SECURITATE AM ADOPTAT?

 

Va garantam faptul ca prelucrarea datelor dumneavoastra se realizeaza in conditii de legitimitate, implementand totodata masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru asigurarea integritatii si confidentialitatii datelor conform Regulamentului.

 

Societatea are implementata o politica de securitate a datelor cu caracter personal. Va asiguram de faptul ca prelucrarea datelor dumneavoastra este realizata de personal instruit in acest sens, la cele mai inalte standarde de confidentialitate.

 

Facem tot posibilul pentru a va oferi o experienta de cumparaturi sigura si convenabila. Avem anumite garantii fizice, electronice, contractuale si manageriale pentru a va ajuta la protejarea securitatii si confidentialitatii informatiilor dumneavoastra personale.

 

Cand introduceti informatiile dumneavoastra personale pe website-ul nostru www.romfilatelia.ro, folosim tehnologia de criptare pentru a va proteja informatiile pe masura ce acestea ne sunt transmise.

 

Daca din orice motiv nu puteti accesa serverul securizat sau daca nu sunteti destul de confortabil pentru cumparaturi online www.romfilatelia.ro, va rugam sa ne trimiteti comanda prin email la: comenzi@romfilatelia.ro  .

 

  1. CE ESTE PHISHING-UL?

 

“Phishing” este o inselatorie conceputa pentru a va fura informatiile personale. Daca primiti un e-mail care pare ca este de la noi, care va solicita informatii personale, nu raspundeti. Nu va vom solicita niciodata parola, numele de utilizator, informatiile despre cartea de credit sau alte informatii personale prin e-mail.

 

  1. CUM ACCESATI SAU SCHIMBATI INFORMATIILE PE CARE NI LE-ATI TRANSMIS?

 

Ne puteti solicita sa va actualizam informatiile personale contactand-ne, asa cum este descris in sectiunea intitulata “Cum ne puteti contacta?”, de mai jos. Retineti ca orice solicitare de actualizare a informatiilor dumneavoastra personale poate dura pana la 30 zile pentru solicitarea dumneavoastra prin e-mail si pentru 6-8 saptamani pentru solicitarea dumneavoastra prin serviciile postale clasice.

 

  1. CUM NE PUTETI CONTACTA?

 

Pentru intrebari referitoare la politica de confidentialitate, pentru a face alegeri privind primirea de comunicari promotionale, pentru a va actualiza informatiile personale puteti contacta prin e-mail la adresa dpo@romfilatelia.ro , telefon +40730166972  sau la sediul Romfilatelia : din Str. Fabrica de Chibrituri, nr. 28, sector 5.

 

  1. CE DREPTURI AVETI?

 

Conform legislatiei referitoare la protectia datelor cu caracter personal, beneficiati de urmatoarele drepturi:

 

  • dreptul la informare: dreptul de a primi informatii privind operatiunile de prelucrare a datelor personale efectuate de noi;
  • dreptul de acces la date: dreptul de a obtine confirmarea ca noi prelucram sau nu datele personale ale dvs., si in caz afirmativ, acces la date si furnizarea de informatii privind prelucrarile de date;
  • dreptul la  rectificare: dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate, rectificarea datelor personale inexacte care va privesc sau completarea datelor personale care sunt incomplete;
  • dreptul la stergerea datelor, fara intarzieri nejustificate, in urmatoarele situatii: (1) datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate; (2) vă retrageti consimțământul acordat pentru prelucrarile de date bazate pe consimțământ; (3) vă opuneți prelucrarilor de date personale; (4) datele personale au fost prelucrate ilegal; (5) datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligații legale care Operatorului.
  • dreptul la restrictionarea prelucrarii, in oricare din urmatoarele situatii: (1) contestati exactitatea datelor; (2) prelucrarea datelor personale este ilegală, iar dvs. nu doriti stergerea datelor personale, ci solicitati restrictionarea utilizarii lor; (3) Operatorul nu mai are nevoie de datele personale, dar dvs. le solicitati pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță; (4) vă opuneți prelucrarii. În cazul în care ati obținut restricționarea prelucrării, veți fi informat ulterior de catre noi înainte de ridicarea restricției de prelucrare;
  • dreptul la portabilitatea datelor: dreptul de a primi datele personale care vă privesc si pe care ni le-ati furnizat intr-un format structurat, utilizat în mod curent si care poate fi citit automat si de a transmite aceste date altui operator, cand mijloacele tehnice permit acest lucru. Puteti exercita acest drept doar cand prelucrarea se bazeaza pe consimțământul dvs. si se efectueaza prin mijloace automate;
  • dreptul la opozitie: dreptul de a vă opune, din motive legate de situatia particulară în care vă aflati, prelucrării efectuate de noi având ca temei juridic interesul nostru legitim.
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, inclusiv creare de profiluri: (orice prelucrare automată care utilizeaza datele personale pentru a evalua anumite aspecte personale ale dvs.), care produce efecte juridice care vă privesc sau care vă afecteaza în mod similar intr-o masura semnificativă.
  • dreptul de a vă retrage consimțământul acordat în orice moment si fara a indica vreun motiv.

 

Pentru detalii suplimentare cu privire la activitatile de prelucrare efectuate, de catre ROMFILATELIA S.A., precum si pentru exercitarea drepturilor de care beneficiati în acest context, va rugam sa va adresati printr-o cerere în format electronic, prin e-mail catre dpo@romfilatelia.ro sau pe suport hartie la sediul Societatii, în Bucuresti, Str. Fabrica de Chibrituri nr.28, sector 5.

 

Solicitarea dumneavoastra va fi analizata si vi se va raspunde în termen de 30 zile de la primirea solicitarii de catre Operator. In cazul în care este vorba de cereri complexe sau foarte numeroase, acest termen se poate prelungi cu doua luni.

 

In egala masura, aveti dreptul sa va adresati catre Autoritatea de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), cu sediul in B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, sub forma unei adrese scrise, la sediul institutiei sau prin e-mail la adresa anspdcp@dataprotection.ro. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei pentru apararea oricaror drepturi garantate de legislatia aplicabila în domeniul protectiei datelor cu caracter personal, care au fost incalcate.

 

Aveti posibilitatea de a contacta si Responsabilul privind Protectia Datelor la urmatoarea adresa de e-mail: dpo@romfilatelia.ro.

 

Prezenta Politica de Confidentialitate a fost revizuita si amendata la data de 19.12.2019.